7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

İnegöl'de kontör dolandırıcılığı

İnegöl'e bağlı Alanyurt beldesinde, bir işçi kendisini arayan bir kişi tarafından, 'Albayın hanımına mesaj atmışsın. Bana acele 250 kontör yolla, yoksa başın yanar" denilerek dolandırmak istendi. 

İşçi olarak çalışan evli ve bir çocuk babası Aytekin Süküt (43), cep telefonundan arayan kimliği belirsiz bir şahsın, tehdit yolu ile kendisini dolandırmak istediğini öne sürerek, İnegöl Emniyet Müdürlüğü'ne suç duyurusunda bulundu. 18 Ekim 2008 Cumartesi günü öğle saatlerinde cep telefonun çaldığını, açıncaya kadar kapandığını belirten Aytekin Süküt, "Kimin aradığını merak ederek, telefonuma cevapsız arama diye gelen numarayı geri aradım. Karşıdaki, adam bana, 'Ben Ankara'dan İstihbarat Şubesi'nden arıyorum. Sen albayın hanımına mesaj çekmişsin' dedi. 

Bunu duyunca şaşkına döndüm ve hemen ben kimseye mesaj filan çekmedim diye cevap verdim. Karşıdaki adam ısrarla, 'Öyleyse senin telefonundan biri çekmiş mesajı. Ama bu seni bağlar. Şimdi sen telefonunu açık tut ve en yakındaki kontör merkezine git. 250 kontör alıp bana gönder" diyerek, bana telefonda polis sireni ve polis telsizi sinyallerini dinleterek, 'Bak sakın ihmal etme başın yanar' şeklinde tehdit edince ben telefonu kapattım. Karşıdaki adam tekrar aradı ve bana 'Neden kapattın, şimdi ben kapatıyorum sen hemen ara' dedi. Ben telefonu kapatıp, doğruca Alanyurt Jandarma Karakolu'na giderek, oradaki yetkililere durumu anlattım. Onlar da bana polise gitmemi söylediler. Bende İnegöl Emniyet Müdürlüğü'ne gittim ve aradığım telefonla ilgili suç duyurusunda bulundum" diye konuştu. 

Dilekçesinde her şeyi anlattığına işaret eden Aytekin Süküt, Emniyet Müdürlüğü'ne dilekçe verdiği sırada, aynı şikayetle bir başka kişinin de orada bulunduğunu gördüğünü, o kişinin dolandırıcılara inanıp 800 YTL'lik kontör gönderdiğini söylediğini kaydetti. Başka insanların da dolandırılmasını önlemek için başına gelen bu olayı basın yoluyla duyurduğunu belirten Süküt, kime böyle bir telefon gelirse hemen polise başvurmasını istedi. 

Öte yandan, aynı şahısların başka numaralarla da bazılarını arayıp, aynı gerekçelerle tehdit edip, kontör istedikleri, bazı kişilerin başlarının belaya girebileceğini düşünerek belli miktarlarda kontör gönderdikleri öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 20:05:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?