7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

İnegöl'de Paintball rüzgarı esecek

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde faaliyete başlayan Paintball Spor Kulübü, İnegöl'den Avrupa şampiyonu gençler çıkarmayı hedefliyor. Paintballın bir savaş olmadığını belirten İnegöl Paintball Spor Kulübü Başkanı Kadir Zerey, "Paintball bir savaş değil spordur. Herkesi bu şekilde bilinçlendirmek istiyoruz" dedi. 

İnegöl Paintball Spor Kulübü tarafından ilçeye yaptırılan ve inşaatı devam eden 2 adet saha, tüm Bursa'ya hitap edecek. 6 bin ve 3 bin metrekare alandan oluşan 2 sahayı İnegöl'e kazandıracak olan spor kulübünün en büyük hedefi ise, gençlere paintball'ın savaş değil spor olduğunu öğreterek, Avrupa Şampiyonları yetiştirmek. Bir çok yerde açılan Paintball sahalarının bilinçsizce kullanıldığını ifade eden İnegöl Paintball Spor Kulübü Başkanı Kadir Zerey, "Bu işin kuralları vardır. Sahada en az 5 tane hakem olması lazım. Eğer bu hakemler sahada yoksa bu sporu kuralları ile oynayamazsınız. Sahada mücadele eden takımların ise sporun kurallarını bilmesi gerekir" diye konuştu.

"KEŞKE BÜTÜN SPORLAR BU KADAR MASUM OLSA"

İnegöl Paintball Spor Kulübünün yaptırdığı sahaların tamamlanmasıyla Bursa, Eskişehir ve çevre illerden katılımların olacağını kaydeden Zerey, "Bu oyun şiddet değildir. Şiddeti hiç bir zaman desteklemez. Biz sahalarımızın açılmasıyla silah, mermi ve şiddet kavramını tamamen ortadan kaldıracağız. Keşke bütün savaşlar bu kadar masum olsa. Şu ana kadar 50'ye yakın üyemiz var. Ama sahalarımızın tamamlanmasıyla birlikte bu sayının çok yükseleceğini tahmin ediyoruz" şeklinde konuştu. 

Hiç kimseden yardım almadıklarını ifade eden Zerey, tüm çalışmaları kendi imkanlarıyla yaptıklarının da sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2008 Cuma 11:28:19
Güncelleme :2 Mayıs 2008 Cuma 11:28:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?