7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

İnegöl'de sahalar hastane olacak

İnegöl Belediye, hastane yapılması için amatör sahaları Sağlık Bakanlığı'na devretti.

Belediye encümen salonunda düzenlenen imza törenine Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Bülent Temelli, İlçe Sağlık Grup Başkanı Gönül Malat ve İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi Nizamettin Demirci katıldı.

Belediyeye ait olan yeni hastane yeri ve Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü binasının İl Sağlık Müdürlüğü'ne devri ile ilgili protokolü imzalayan Aktaş, "Belediye meclisimiz, Burhaniye Mahallesi Mimar Sinan Caddesi üzerinde bulunan 44 bin 255 metrekarelik taşınmazın sağlık tesisi alanına dönüştürülmesi, mevcut spor tesisi alanının Mahmudiye Mahallesi'ne taşınması, mevcut Devlet Hastanesi'nin bulunduğu Kemalpaşa Mahallesi'ndeki parsellerinin de sağlık tesisi alanından çıkarılarak belediye hizmet alanına dönüştürülmesine karar vermiştir. Bugün ise Burhaniye Mahallesi'ndeki 44 bin 255 metrekarelik taşınmazın Sağlık Bakanlığı'na devredilmesiyle alakalı protokolü imzaladık. Mülkiyeti belediyemize ait olan yeni hastane yeri üzerinde Sağlık Bakanlığı'nca yeni Devlet Hastanesi yapılacak. Mevcut hastane bu yeni tesislerine taşınacak" dedi.

Aktay, belediye sağlık işleri müdürlüklerinin Türkiye genelinde yeni başlatılan uygulama ile artık işlevini kaybettiğini, yıllardan beri sağlık hizmeti veren belediyelerin artık sağlık alanında hizmet veremeyeceklerini vurguladı.

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 14:43:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?