7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

İnegöl'de uluslararası folklor şöleni

İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği'nin her yıl değişik bir köyde düzenlediği geleneksel folklor şölenİ, hafta sonu Gülbahçe köyünde gerçekleştirildi. 

Gülbahçe köyünün piknik alanındaki şenlik ilgi gördü. Tiflis Opera Gösteri Grubu, Gürcistan Tiflis Halk Dansları Grubu, Batum Halk Dansları ekibi, Tiflis Karadeniz Üniversitesi Halk Dansları Grubu, Bulgaristan Halk Dansları ekibi ve İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği'nin halk danslarından örnekler sunduğu program, elektrik kesintisi yüzünden bir müddet aksadı. Şenliğe Gürcistan Diaspora'dan Sorumlu Devlet Bakanı İulon Gagoshidze, AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Gürcistan milletvekilleri Gia Kalandadze ve Anzor Erkomaıshvili, Gürcistan Ankara Büyükelçisi Grıgol Mgaloblıshevili, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye Gürcü Vakfı Genel Başkanı İbrahim Artvinli, Gürcü Vakıfları Başkanı Darejan Kukıanıdze ile çok sayıda Gürcü katıldı. 

İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkanı Mehmet Nuri Tayyar, şölenin 4 Temmuz 2008 Cuma günü akşam Kültürpark içindeki Açık Hava Gösteri Merkezi'ndeki folklor gösterileri ile başladığını, "Bugün de Gülbahçe köyünde devam ediyoruz. Destek veren Gülbahçe Muhtarlığı ve halkı ile katkıda bulunan işadamlarına teşekkür ederim. Şu anda 5-8 ve 8-12 yaş grubunda 160 öğrenci ile bir okul gibi çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 14:11:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?