7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

İnegöl'e rehabilitasyon merkezi açıldı

İnegöl ilçesinde, 14 uzman personel tarafından 0-25 yaş arası bedensel engelliler, eğitilebilir, öğretilebilir, işitme ve konuşma engelli, otistik ve zihinsel engellilere eğitim verecek olan Özel Ümit Işığı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi törenle açıldı.

Turgutalp Mahallesi Paşabey Sokak'taki merkezin açılış törenine Kaymakam Durmuş Gençer, AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı ile çok sayıda davetliler katıldı. Merkezin kurucularından Dr. Hüsamettin Olgun, merkezde 4 hekim ve iki eğitmen ile hizmet vereceklerini belirterek, "İnsana hizmet etmek düşüncesinden yola çıktık. Amacımız toplumun bir parçası olan engelli vatandaşlarımıza ve onların ailelerine özel destek ve eğitim vererek günlük yaşamda bağımsız duruma gelmelerini sağlamaktır. Özel eğitim ve rehabilitasyon hizmetinde güveni, sevgiyi, hoş görüyü ve aile memnuniyetini temel edindik. Merkezimizde bedensel engelliler, eğitilebilir, öğretilebilirler, işitme ve konuşma engelliler, otistikler ve zihinsel engelli vatandaşlarımıza ferdi ve grup eğitimi verilmektedir. Bunun yanı sıra da, ailelerimize özel destek eğitimi verilmektedir" dedi.

İnegöl'de 40. özel kurumun açılışını gerçekleştireceklerini bildiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ise, "İnegöl'de özel eğitime muhtaç olanların daha güzel, rahat hizmet alacağı bir kurumu daha açıyoruz. 6 liseye, 6 yılda 6 lise daha ekledik. Rehabilitasyon merkezi olmayan bir İnegöl'de yaşıyorduk. Önce rehabilitasyon merkezi açıldı. Daha sonra ise rehberlik merkezini açtık. Kulaca'da metruk bir binayı onarıp engelliler okulu açabilir miyiz diye düşünürken, İnegöl'de bir engelliler okulu açıldı. Engelli vatandaşlarımızın inceleme ve rapor tutulması konusunda Rehberlik Araştırma Merkezi'ne ihtiyaç vardı, onu da açtık. İnegöl'de bugün 3 rehabilitasyon merkezi var. 6 kurumla engelli vatandaşlara hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu gibi kurumların çoğalmasını arzu ediyoruz. Engelli kimse olmasın isteriz ama bu tabiat gereği olacaktır. Bize düşen bu vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 18:51:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zeynep yuksel IP: 85.105.180.xxx Tarih : 24.11.2008 20:38:12

ben işitme engelliyim ama sizin gibi konuşmak benim de hakkım diye düşünüyorum ama 6aydı üçel rehabilitosyon mer kayıt olamadım şimdi soruyorum BEN Mİ ENGELLİYİM YOKSA