7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

İnegöl'e yeni itfaiye binası

İnegöl Belediyesi tarafından İstaş-Kentaş mevkiinde 2 dönüm arazi üzerine yaptırılan yeni itfaiye binası hizmete açıldı. 

Törende konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 18 Nisan 2008 tarihinde de yeni terminal binasının açılışını yapacaklarını bildirdi. İnegöl itfaiye teşkilatının 1926 yılında kurulduğunu, 82 yıldan beri hizmet veren itfaiyenin gelinen noktada tarihinin en güçlü ve donanımlı dönemini yaşadığını ileri süren Başkan Alinur Aktaş, "Göreve geldiğimiz günden beri en çok önem verdiğimiz ve yatırım yaptığımız alanlardan biri de itfaiyemizdir. Öncelikle mevcut araç filomuzu yenilemeyi hedefledik. Türkiye'de sadece 14 belediyenin sahip olduğu 32 metrelik merdivene sahip, 1 milyon 300 bin YTL değerindeki modern itfaiye aracını kazandırdık. 3 yangın müdahale aracı, 1 trafik kazalarına müdahale aracı, 16 ton kapasiteli su tankeri olmak üzere yeni araçları itfaiyemize kazandırdık. İtfaiyemiz yenilediğimiz ve kazandırdığımız yeni araçlarla birlikte toplam 12 araçlık bir takıma sahip oldu. 2004 yılından önce koruyucu itfaiye malzemelerini nöbetleşe kullanan itfaiye erlerimiz, her birine yeni alınan koruyucu itfaiye malzemeleri ile artık daha güvenli olarak yangınlara müdahale ediyorlar. 36 olan yeni personel sayımız, yeni alımlarla 57'ye çıkarılmıştır. 15 yeni itfaiye memuru alım süreci ise tamamlanmak üzeredir" dedi. 

Yeni binanın 359 bin YTL'ye mal olduğunu anlatan Aktaş, modern binanın 2 bin metrekarelik alan üzerinde 547 metrekare kapalı alana sahip olarak inşa edildiğini, 12 büyük itfaiye aracının rahatlıkla park ettiği hangar kısmının fiziki olarak ayrı bölümler olmasına rağmen, iletişim ve kullanım açısından iç içe bir yapıya sahip olduğunu, binanın Organize Sanayi Bölgesi, Alanyurt, Mevcit İnegöl ve Yeni İnegöl arasında çok önemli bir noktada kurulduğunu söyledi. 

AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı ise konuşmasında, AK Parti'nin kapatılması ile ilgili olarak, "Yargı süreci başladı. Sonunda ne çıkar göreceğiz. Yasama organı dediğimiz TBMM çalışmalarına devam edecek, yürütme organı olan hükümetimiz aynı şekilde çalışacak. Bu arada bazı değişiklikler gündeme gelebilir. Tüm işleyiş normal akışında devam edecektir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 15:47:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?