7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

İngiltere Kraliçesi, Bursa'ya geliyor

İngiltere Kraliçesi 2.Elizabeth, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda (BTSO) düzenlenecek "Girişim ve Kadın" konulu Ulusal Girişimcilik Kongresi'ne onur konuğu olarak katılacak. 

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in Bursa programına ilişkin hazırlıkları ele almak üzere Ankara'da İngiltere Büyükelçisi Nick Baird ile görüşen Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez'in verdiği bilgiye göre, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, BTSO'nun bu yıl 6.'sını düzenleyeceği "Girişim ve Kadın" konulu Ulusal Girişimcilik Kongresi'ne onur konuğu olarak katılacak. 

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, 13-16 Mayıs tarihleri arasında Türkiye'ye yapacağı resmi ziyaret kapsamındaki Bursa gezisinde BTSO'nun konuğu olacağı bildirildi.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, "İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in ülkemizi ziyareti kapsamında Bursa'ya da gelmesi büyük gurur vesilesidir. Kraliçe odamızın düzenleyeceği kongreye, öğle yemeği ile moda gösterisine onur konuğu olarak katılacaktır. Majestelerini Bursa'da en iyi şekilde ağırlayıp Bursa'mızın adını tüm dünyaya duyuracağız" dedi. 

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez konuyla ilgili açıklamasında, bu yılki Ulusal Girişimcilik Kongresi programı içerisinde İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ile eşi Edinburgh Dükü Prens Philip'in ve pek çok ünlü konuğun izleyeceği sürpriz bir defilenin de yer alacağını dile getirdi. 

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in Bursa programına ilişkin hazırlıkların ele alındığı ve Ankara'da İngiltere Büyükelçisi Nick Baird ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez'in görüşmelerine, Büyükelçi'nin eşi Caroline Baird ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Nihat Balkan ve İngiltere Büyükelçiliği İdari Müdür Yardımcısı Özlem İnci de katıldı.

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 11:32:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?