7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

İnşaat mağdurları yardım bekliyor

Bursa'da 2 yıl önce taksitle ev sahibi olmak için Uludağ İnşaat ile sözleşme imzalayan vatandaşlar, mağduriyetlerinin giderilmesi için devletin kendilerine sahip çıkmasını istedi.

Kültürpark'ta bir araya gelen yaklaşık 30 kişilik mağdur topluluğu, sıkıntılarını dile getirdi. Topluluk adına konuşan Nihal Bulur, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın kampanyalı satış yapabilmesi için verdiği onay belgesinin gözlerini boyadığını ifade etti.

Sözleşmeleri gereği firmanın 24 ay geçmesine rağmen Bursa'da 2'nci etap ruhsatı bile alamadığını ileri süren Bulur, "Firma ile bugüne kadar 4 bin kişi ortalama 25 bin YTL ödediği düşünülürse 100 milyon YTL para toplanmıştır. Firmanın Bursa'da 5, Ankara'da 3, Eskişehir ve İzmir'de 2 , Gebze'de 1 etabı bulunmaktadır. Toplam olarak şimdiye kadar 4 bin konut satışı yapılmıştır. Bursa'da 1'nci etabın sadece yüzde 10'u yapılmıştır. Geçen yıldan itibaren inşaat yapılmamasından dolayı birçok insan sözleşmesini iptal etmiş ve icralık olmuş. 15. 10. 2008 tarihinde alacaklı bir üyenin açtığı iflas davası sonuçlanmış ve Ankara 6. Asliye Ticaret Mahkemesi firmanın iflasın açılmasına karar verdi. Bu süreçte devletimizin de biz mağdurları korumasını firmaya yatırılan milyonlarca YTL'nin nereye gittiğini tespit ederek, paramızın geri verilmesini sağlamasını yada başka bir firmaya devredip ev sahibi olmamızı sağlamasını talep ediyoruz" dedi.

2006 yılında Uludağ İnşaat şirketinin yaptığı reklamlarla 7 bin üye topladığını iddia eden Bulur, "Bursa'da yaklaşık bin 400 üye mağdur durumdadır. Kişi başı 25-30 bin YTL para toplandı ve Millet Mahallesi'nde 1. etapta 5 blokun kaba inşaatını yarım olarak yapmıştır. 23 Aralık'ta birinci alacaklılar toplantısı yapılacak. İnsanları hala daha kandırmaya devam ediyorlar. Senetlerimizi üçüncü şahıslara ciroladıkları için ödenmemesi durumunda evimize icra geliyor. Her şeyimizi verdik ve ne yapacağımızı bilmiyoruz. Devletimizden bize sahip çıkmasını, mağduriyetimizin TOKİ aracılığıyla veya başka alternatiflerle giderilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 12:22:04
Güncelleme :19 Aralık 2008 Cuma 12:25:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?