7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

İnterpolle aranan hackerler yakalandı

İnternetten tanıştıkları hackerle anlaşıp 7 tane kredi kartı yaptıran Suriye uyruklu iki şahıs, Tarihi Kapalı Çarşı'da alış veriş yaparken pos makinesinin 'kredi kartına el koy' uyarısı vermesi üzerine yakalandı. 

Bursa polisi, şahısların kartları yabancı uyruklu hackerden aldığının tespit edilmesi üzerine İnterpol ile bağlantıya geçti. 

Mardin'in Nusaybin ilçesindeki sınır kapısından Türkiye'ye giriş yapan Suriye uyruklu Haj A. (39) ve Fahmi K. (31), Diyarbakır'dan Bursa'ya gelerek tarihi Kapalı Çarşı'da alış veriş yapmaya başladı. 

Şahıslar, çok sayıda kuyumcu dükkanına girip altın alırken bir dükkanda kartların limiti dolması üzerine pos cihazında 'kredi kartına el koy' yazısı çıkmasıyla esnaf durumdan şüphelendi. Esnafın ihbarı üzerine olay yerine gelen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Amirliği ekipleri, çarşı içerisinde gezen Suriye uyruklu şahsı gözaltına aldı. 

Üzerlerinden İspanya, ABD, Brezilya ve Almanya'dan olmak üzere toplam 7 kredi kartı çıkan iki şahsın toplam 12 bin YTL değerinde alış veriş yaptığı anlaşıldı. Yapılan sorgulamada, kartları internet üzerinden tanıştıkları yabancı uyruklu bir hackerle yüzde 50 anlaşarak yaptırdıklarını itiraf eden şahıslar, kartları kargoyla teslim aldıklarını belirtti. Türkiye'de yerli şebeke hatları kullanan şahısların sorguda kendi ülkelerinde kredi kartı kullanım alanının kısıtlı olmasından dolayı Türkiye'yi seçtiklerini söylediği öğrenildi. Şahısların, uçuş seferlerinin ilgi görmemesinden kaldırılması gündemde olan Diyarbakır-Bursa uçağını kullanması dikkat çekerken, uçak biletlerini de sahte kredi kartlarıyla aldıkları belirlendi. Şahısların, çarşıda altının yanı sıra kestane şekeri ve antep fıstığı aldığı tespit edildi. 

İki şahsın, uluslararası bir şebekenin sadece bir ayağı olduklarını açıklayan emniyet yetkilileri, yabancı uyruklu hackerin yakalanması için İnterpol'e de bilgi verildiğini bildirdi. Yetkililer, 3 defa Türkiye'ye giriş yapan şahısların hepsinde güvenlik birimlerinin izinli olduğu veya nöbetçi bulundurmadığı hafta sonuna denk getirdiğine de dikkat çekti. Suriye uyruklu iki şahıs adli makamlara sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2008 Pazar 15:39:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?