7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

İntihar notu yazıp tatile çıkmış!

NESİM Malki cinayetinin azmettiricisi Erol Evcil’in yurt dışına kaçtıktan sonra geldiği Bursa’da, evinde gizlendiği Bursaspor Kulübü eski başkanlarından Hüseyin Silahçı, eşinin otomobiline “İntihar edeceğim” notu bıraktıktan sonra kayıplara karıştı. Notu bulduktan 3 gün sonra Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne giden 28 yaşındaki Selin Silahçı, hayatından endişe ettiği kocasının bulunması için yardım istedi.

Hemen harekete geçen Bursa polisi, ilk olarak Hüseyin Silahçı’nın fotoğraflarını karakollara dağıttı. Ardından Silahçı’nın görüştüğü isimler ve gidebileceği yerler takibe alındı.

İbretlik öykü

1995-96’da Bursaspor Kulübü’nün başkanlığını yapan Hüseyin Silahçı’nın ibretlik öyküsü, Bursa’nın en zenginleri arasında yer alan tekstilci babası Hüseyin Silahçı’nın 1987 yılında yaşamını yitirmesiyle başladı. Hayattayken kendisine yetki vermeyen ve gayrimenkul ağırlıklı servetinin miktarı tahmin bile edilemelen babasını kaybettiğinde 27 yaşında olan Silahçı, kız kardeşinin payını ödeyip İnkişaf Tekstil Fabrikası’nın tek sahibi oldu.

İşleri büyüttü

Ardından ikinci bir fabrika açan Silahçı, kısa sürede işleri daha da büyüttü. Ünlü manken Yasemin Koşal ile uzun süre nişanlılık dönemi geçiren Silahçı, yeni aldığı özel uçağı ile sevgilisini günü birlik İtalya, Fransa ve Yunanistan’a götürüyordu. Aralarında özel yapım Lamborghini ve Ferrari’nin bulunduğu sayıları 10’u bulan lüks otomobil koleksiyonu ile çok konuşuldu. 1995 yılında Bursaspor Kulübü Başkanı oldu. O dönemde Bursa’da ’Zeytin Kralı’ olarak tanınan Erol Evcil ile tanıştı. Hızlı yaşayan Silahçı’nın çöküşü, Evcil ile tanışmasıyla başladı. Dostlukları artınca Evcil’le ortak işlere giren Silahçı, Avrupa piyasasıyla bağlantılarında sorunlar yaşamaya başlayınca nakit sıkıntısı çekti.

Telefonla aradı

Bankalara yüklü miktarda borçlandığı sırada, tefeci Nesim Malki’den de borç aldığı söylenmeye başladı. Çöküşü durduramayan genç işadamı, kısa sürede mal varlığını sattı.

Geçtiğimiz hafta Silahçı’nın beş yıl önce evlendiği eşi Selin Silahçı (28), polise giderek, kayıp başvurusunda bulundu. Polis Silahçı’yı ararken önceki gün Selin Hanım, gazetecilere eşinin kaybolmadığını sadece kafasını dinlemek için evden ayrıldığını açıkladı. Polise yaptığı müracatırn ardından eşinin kendisini aradığını anlatan Silahçı, Bursa Emniyet Müdürlüğü’ndeki başvurusunu geri çekti.

‘Eşimin sesini duymak beni rahatlattı’

Hüseyin Silahçı’nın 5 yıllık eşi Selin Silahçı, “Eşim telefonla aradı. Moralinin çok bozuk olduğunu, dinlenmek istediğini söyledi. Kafasını dinledikten sonra döneceğini ifade etti. Ben de bunu hayat arkadaşı olarak makul karşıladım. Dönmesini bekliyorum. Sesini duymak bana yetti. İçim rahatladı” diye konuştu.

Vatan
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 21:56:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?