7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

İntikam cinayetine müebbet talebi

Bursa'da amcası, kaçırdığı dini nikahlı eşinin yakınları tarafından öldürülünce eşini intikam için sokak ortasında öldüren genç hakkında müebbet hapis talebiyle dava açıldı. 

Edinilen bilgiye göre, Kimya K. (18) ile Ceyhun Ö. (27), 4.5 ay önce kendi isteğiyle kaçtı. Dini nikahlı eşini babasının Hacıvat Mahallesi'ndeki evine getiren Ceyhun Ö., genç kadını tartışma sırasında dövdü. Bunun üzerine baba evine dönen Kimya K., bir süre sonra eşi Ceyhun Ö. ile Beyazıt Mahallesi'ndeki pazarda karşılaştı. Ceyhun Ö., ikna ettiği eşini tekrar Yalova'ya götürdü. Kızın yakınları, damadın amcasına yerlerini söylemeleri için baskı yaptı. Yeğeninin nerede olduğunu bilmediğini söyleyen Şaban Ö., sokak ortasında kurşun yağmuruna tutularak öldürüldü. Yalova'da kalan Kimya K. ve Ceyhun Ö., bu haberi televizyonda görünce Bursa'ya dönmeye karar verdi. Eşiyle Yüksek İhtisas Hastanesi yakınlarında otobüsten inerek Hacıvat Mahallesi'ndeki evlerine giden Ceyhun Ö., dini nikahlı eşiyle tartışmaya başladı. Ölen amcasına küfrettiği iddiasıyla eşinin başına bir el ateş eden Ceyhun Ö., daha sonra da şarjördeki bütün mermileri boşalttı. Olayın ardından polise teslim olan Ceyhun Ö., "Amcamın öldürüldüğünü eşime söyledim. Bu cinayeti de dini nikahlı eşimin yakınları işlemiş. Eşim bana, 'Benim kardeşim kimseyi öldüremez' dedi. Ölen amcam için, 'Ölürse ölsün' diyerek küfretti. Bunun üzerine sinirlerime hakim olamayıp, yanımda taşıdığım silahla kafasına ateş ettim, yere düşmesinden sonra da mermiler bitene kadar ateş ettim" dedi. 

Sevk edildiği adli makamlarca tutuklanan Ceyhun Ö. hakkında, "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis talebiyle dava açıldı. Zanlı önümüzdeki günlerde 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. 

Bu arada kız kaçırma meselesi yüzünden Şaban Ö.'nün öldürülmesi olayına karıştıkları iddiasıyla tutuklanan Kimya K.'nın babası ve bir yakını hakkındaki soruşturma ise sürüyor.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 13:13:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?