7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

İpek Yolu Roma'dan geçiyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.'sü gerçekleştirilecek olan 'Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali' ile 'Roma Film Festivali' işbirliği çerçevesinde, en beğenilen Türk filmleri Roma'da izlenime sunulacak. 

Zengin programı ile dünya sinemasının seçkin örneklerini Bursa'ya taşıyan Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali, gösterim şansı bulamayan kaliteli filmleri ülkemizde sinemaseverlerle buluştururken, yeniliklere imza atmaya devam ediyor. Bu yıl 3. kez Bursa'da yapılacak olan festival, 28 Kasım Cuma ile 4 Aralık Perşembe tarihleri arasında, genç sinemacılardan usta yapımcıların filmlerine, canlandırma sinemasından komediye uzanan geniş bir yelpazede 100'e yakın filmi Bursalı izleyicilerle buluşturacak. 

Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali, Türk filmlerinin yurtdışında gösterimi ve tanıtımı için, yurtdışı film festivalleri ile işbirliğine giriyor. Bu yıl ilk kez hayata geçirilen yurtdışı film festivalleri işbirliği çerçevesinde, festivalin 'İpek Yolu Üzerinden: Bosna-Hersek' bölümünde gösterilecek olan seçki, yönetmenliğini Mirsad Purivatra'nın yaptığı "Saraybosna Film Festivali / Sarajevo Film Festival" tarafından oluşturuldu. "Saraybosna Film Festivali" ile başlayan yurtdışı film festivalleri işbirliği, "Roma Film Festivali / Festival Internazionale Del Film di Roma" ile devam ediyor. İtalya'nın başkenti Roma'da 22-31 Ekim 2008 tarihleri arasında üçüncüsü yapılacak olan "Roma Film Festivali" ile yapılan işbirliği çerçevesinde, festival film programında yer alan 'Grand Tour' başlıklı bölüme bu yıl Türkiye konuk olacak. Roma Film Festivali'nin ülkeler arası köprü oluşturmak ve diğer ülke sinemalarının bağımsız örneklerini, gezici festival konsepti ile izleyiciye ulaştırmak amacıyla festival süresince gerçekleştirdiği 'Grand Tour' bölümünde Roma'nın birçok bölgesinde gösterilecek olan filmler de 'Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali' komitesi tarafından belirlendi. 

Türk filmlerinin toplu gösteriminin yapılacağı ve 17 Ekim Cuma günü (bugün) Ahmet Uluçay'ın 2004 yapımı "Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak" filmi ile başlayacak 'Grand Tour' gösterimlerinde, Cem Yılmaz'ın Ali Tamer Baltacı ile birlikte yönettiği 'Hokkabaz', Ezel Akay'ın 'Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?', Barış Pirhasan'ın yönetmenliğini üstlendiği 'Adem'in Trenleri', Turgut Yasalar'ın 'Sis ve Gece' filmi ile Özer Kızıltan'ın 'Takva' filmleri gösterilecek. Gösterimler, 22 Ekim Çarşamba günü Aren Perdeci'nin 'Yanlış Zaman Yolcuları' filmi ile sona erecek.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 15:32:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?