7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

İpek Yolu'nda kısa film molası

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.‘sü düzenlenecek ‘Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali’, 28 Kasım Cuma günü başlayacak. 4 Aralık Perşembe günü sona erecek olan festival bünyesinde yapılacak ‘Ulusal Altın Karagöz Kısa Film Yarışması’nda diyalogsuz kısa filmler yarışacak.

Söyleşi ve panellerden atölye çalışmalarına kadar pek çok etkinliğe de ev sahipliği yapacak olan festivalde kısa film üretimini özendirmek, sinemanın gelişimine katkı sağlamak ve kısa film çeken sinemacıları desteklemek amacıyla hikayelerini diyaloglar yerine, sinemanın görsel gücünü kullanarak anlatan diyalogsuz filmler yarışacak. 10 filmin ‘Altın Karagöz’ ödülü için mücadele edeceği yarışmada birinci olacak filmin sahibi 8 bin YTL para ödülünü kazanacak.

Başvurularının 3 Ekim Cuma günü sona ereceği yarışmaya 1 Ocak 2007 tarihinden sonra çekilmiş diyalog ve dış ses gibi sözlü ifade içermeyen ve 20 dakikayı aşmayan kurmaca filmler katılabilecek. Tüm amatör ve profesyonel kısa filmcilerin başvuruda bulunabileceği yarışmaya katılması uygun görülen filmler, Festival Danışma Kurulu’nun belirleyeceği ön jürinin değerlendirmesine sunulacak. Ön elemeden geçen filmler, 13 Ekim Pazartesi günü açıklanacak.

Birinci gelen filmin sahibi ‘Altın Karagöz Ödülü’nü Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Merinos Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek festivalin kapanış gecesinde alacak. Katılımcılar yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgiye ve katılım formlarına festival merkezinden ya da festivalin www.ipekyolufilmfest.com web adresinden ulaşabilirler.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2008 Cumartesi 13:49:24
Güncelleme :2 Ağustos 2008 Cumartesi 13:54:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?