7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

İpek Yolu'nda özel sergilere büyük ilgi

Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen '3. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali' kapsamında, 'Sinema Afişleri' ve 'Ayaküstü Sorular' sergileri, Tayyare Kültür Merkezi'nde izlenime açıldı. 

'3. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali'nde dünyaca ünlü filmlerin yanı sıra birbirinden özel sergiler de sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. 

Yedinci sanat sinemanın en güzel detaylarını Bursa'da yaşatan festival nedeniyle Tuluhan Tekelioğlu'nun 'Ayaküstü Sorular' sergisi ve sinema sanatçıları Sezer Sezin ile Muhterem Nur'un rol aldığı filmlerin afişlerinin yer aldığı sergi, sanatseverlerle buluştu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Sinema Afişleri sergisini festivalde 'onur ödülü' alan usta oyuncu Sezer Sezin ve AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ile birlikte açtı. Sergide, Türkiye'nin en önemli sinema arşivcilerinden Agah Özgüç'ün koleksiyonunda yer alan Sezer Sezin ile Muhterem Nur'un filmlerinin afişleri bulunuyor. Yeşilçam'ın en sevilen filmlerinin afişlerinin bulunduğu sergide, Türk Sineması'na verdiği emekten dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Sezin, anı defterine 'Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali' ve sinema afişleri sergisiyle ilgili görüşlerini de yazdı. Bursalı sanatseverler de sergiye yoğun ilgi gösterdi. 

Tayyare Kültür Merkezi'nde Tuluhan Tekelioğlu'nun hazırladığı 'Ayaküstü Sorular' sergisini de açan Başkan Şahin, digital teknikle hazırlanan serginin çok özel bir çalışma olduğunu kaydedederek Tekelioğlu'nu tebrik etti. İstanbul sokaklarında ünlü ünsüz 150 kişiye sorduğu hayata dair sorularla sergiyi hazırladığını söyleyen Tekelioğlu, Başkan Şahin'e, sergide olduğu gibi ayaküstü sorular yöneltti. Soruları samimiyetle cevaplayan Şahin, tüm vatandaşları festival süresince görülebilecek olan sergileri izlemeye davet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2008 Pazar 12:05:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?