7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

İpek Yolu'nda 'Sinema Şenliği' başlıyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen ‘Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali’, 28 Kasım Cuma günü Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde saat 18.30’da yapılacak açılış töreniyle başlıyor. 

Sinema sanatına katkı sağlamak amacıyla dünyaca ünlü yapımları Bursalı sinemaseverlerle buluşturacak olan festivalin açılış törenine, Kültür Bakanı Ertuğrul Günay katılacak. Usta oyuncular Korhan Abay ve Ebru Cündübeyoğlu’nun sunacağı törene Kırgızistan Kültür ve Enformasyon Bakanı Sultan Rayev, ‘Elveda Gülsarı’ filminin yönetmeni Ardak Amirkulov ve Cengiz Aytmatov’un eşi Mariyam Aytmatova da katılacak. 

Açılış töreninde, Türk sinemasının ustaları Sezer Sezin ile Muhterem Nur’a ‘Onur Ödülü’, Yeşilçam’ın yardımcı oyuncuları Sırrı Elitaş ile Süheyl Eğriboz’a da ‘Emek Ödülü’ verilecek. 

İpek Yolu Film Festivali’ne katılmak üzere Türkiye’den ve dünyanın farklı ülkelerinden Bursa’ya gelen usta oyuncu, yönetmen ve yapımcıların yanı sıra iş ve siyaset dünyasının önemli simalarının da katılacağı törende, ünlü şarkıcı Teoman konser verecek. Gecede, Cengiz Aytmatov’un kaleme aldığı ve Ardak Amirkulov’un sinemaya uyarladığı 2008 yapımı ‘Elveda Gülsarı’ filmi gösterilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 13:50:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?