8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

İpekyolu'ndan Türk Sineması'na destek

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 28 Kasım - 04 Aralık 2008 tarihleri arasında gerçekleştirecek 3. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali'nde sinamaseverleri dolu dolu bir film haftası bekliyor. 

Bursalı sinemaseverlerden gördüğü ilgi ile her yıl daha da büyüyen, ulusal ve uluslararası festival takvimlerinde önemli bir yer edinen İpek Yolu Film Festivali kapsamında bu yıl ilk defa Türk sinemasını desteklemek için 'Ulusal Altın Karagöz Uzun Metraj Film Yarışması' düzenliyor. Geleneksel hale getirilmesi planlanan yarışma kapsamında toplamda 10 Türk Filmi 'Altın Karagöz Ödülü' için yarışacak. Filmler jüri tarafından en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi senaryo, en iyi kadın oyuncu ve en iyi erkek oyuncu kategorilerinde değerlendirilecek. En iyi film kategorisinde ödüle değer görülen filme 'Altın Karagöz Ödülü' ve 50 bin YTL para ödülü, en iyi yönetmen dalında ise 'Altın Karagöz Ödülü' ve 25 bin YTL para ödülü verilecek. 

En iyi senaryo, en iyi kadın oyuncu ve en iyi erkek oyuncu kategorilerinde jüri tarafından ödüle değer görülenler ise 'Altın Karagöz Ödülü' almaya hak kazanacak.
Yarışmaya katılmak isteyen Türk filmlerinin 10 Ekim 2008 Cuma akşamına kadar festival merkezine başvurmaları gerekmektedir. Katılımcılar, yarışma yönetmeliği ve başvuru formlarına festival merkezinden ya da festivalin www.ipekyolufilmfest.com web adresinden ulaşabilirler.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2008 Salı 10:34:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?