7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

'IRFO' projesi Bursa'da tanıtıldı

Türkiye'deki çiftçi örgütlerinin idari, mali ve teknik kapasitelerini geliştirerek, güçlenmelerini sağlamak için bir model oluşturulması hedefini gözeten "IRFO" projesi Bursa'da tanıtıldı. 

Türkiye'de 2006 yılında uygulanmaya başlanan ve 5 bölgede faaliyet gösteren IRFO projesinin 2'nci Bölge toplantısı Bursa'da yapıldı. Çanakkale, Bursa, Tekirdağ ve Balıkesir'in yer aldığı 2'nci bölgede Bursa'dan Keles Baraklı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerine proje hakkında bilgi verildi. Baraklı İlköğretim Okulu'nda yapılan toplantıda ıÜüIRFO Proje Genel Koordinatörü Yalçın Doğaner, ıÜüDünya Bankası Danışmanı Jochen Pfieffer, proje çalışmaları ve kooperatiflere yönelik destekler hakkında kooperatif üyelerine bilgi sunumu yaptı. Projenin iki yıldır önemli mesafe kat ettiğini belirten, ıÜüIRFO Proje Genel Koordinatörü Yalçın Doğaner, "Projenin hedefi, çiftçilerin, örgütlerin kurumsal açıdan güçlendirilmesidir. Jochen Pfieffer Türkiye'deki eğitim uygulamalarını görmek için geldi. Eğitimden sonra pilot çalışmalar yapılacak. Seçilecek kooperatiflerin stratejik planını geliştireceğiz. Potansiyeli olan kooperatif yöneticileri tekrar bir eğitimden geçirilip, proje üretmeleri sağlanacak. Proje üreten elemanlar yetiştirilecek ve yapılacak yatırımlara da gerekli yardımlar sağlanacak" dedi. 

Proje kapsamında bölgelerdeki bazı illerde faaliyet gösteren kooperatiflerin önemli çalışmalara imza attığını ifade eden Doğaner, Baraklı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ninde projeye seçildiği takdir de birçok yatırım ve çalışmada desteklenebileceğini kaydetti. 

Dünya Bankası Danışmanı Jochen Pfieffer ise Avrupa'da kooperatiflerin tek çatı altında hizmet verdiğini kaydederek, Türkiye'de ORKOOP, KÖY-KOOP, tarımsal kalkınma kooperatifleri, sulama kooperatifleri, süt kooperatifleri gibi kooperatiflerin değişik çatı altında hizmet vermelerinin doğru olmadığını, bu durumda kooperatiflerin güç kaybının söz konusu olduğunu dile getirdi. 

Toplantı sonunda Baraklı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin de kurucularından olan ıÜüIRFO Proje Genel Koordinatörü Yalçın Doğaner ile kooperatif üyeleri arasında duygusal anlar yaşanırken, eski günler de yad edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2008 Çarşamba 15:18:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?