7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

İş adamından doğduğu köye vefa

Bursalı göçmen işadamı ve AK Parti il genel meclis üyesi Faik Güler, doğduğu Bulgaristan'ın Kırcaali şehrinin Killi Köyü'ne 40 günde cami yaptırdı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı'nı Bulgaristan'ın Cebel ilçesinde kutlayan Yıldırım Belediyesi, kutlamaların ardından işadamı Faik Güler'in kendi köyü olan Killi'ye yaptırdığı iki katlı caminin açılışına katıldı. Açılışta konuşan Faik Güler, "Kendi doğduğum köyde bulunan insanlara manevi yönden rahatça ibadetlerini yapacakları bir cami yaptırmak nasip oldu. Çok mutluyum" dedi.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ise insanın kendi doğduğu yere göç ettikten sonra cami yaptırmasının çok büyük bir özveri olduğunu ifade etti. Keskin, "Faik Güler kardeşimizi ne kadar tebrik etsem azdır. Biz, bir bütünüz ve bütün kalacağız" diye konuştu.

AK Parti eski Bursa Milletvekili Mustafa Dündar, açılış konuşmasında bu yapılan hizmetin tüm göçmenlere teşvik olması temennisinde bulundu. Mevlidin okunduğu ve duaların edildiği açılışta, etli pilav ve ayran ikram edildi.

.
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2008 Perşembe 14:52:26
Güncelleme :22 Mayıs 2008 Perşembe 14:55:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?