7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

İş dünyasından Mehmetçiğe destek

Rumelili Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği Başkanı Vehbi Varlık, sınır ötesi operasyona “tam destek” verdiklerini açıkladı. 

“Bağımsızlığın maliyeti olmaz” diyen Varlık, terörle mücadele için ayrılan kaynakların önümüzdeki dönemde bölgenin gelişmesi ve iş imkanlarının artırılması için harcanmasını umut ettiklerini söyledi. 

Rumelili Yönetici İşadamı ve Sanayiciler Derneği (RUMELİSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, yaptığı yazılı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakkını kullanarak Kuzey Irak Bölgesi’nde yerleşmiş terörist unsurlara yönelik sınır ötesi kara harekatını desteklediklerini açıkladı. 

Irak'ın kuzeyine yönelik başlatılan kara harekatının Türk Milleti için büyük bir gurur ve sevinç kaynağı olduğunu belirten Varlık, operasyonun ekonomi çevrelerine de moral verdiğini ifade etti. 

Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına gösterdikleri kararlılıklarından ötürü teşekkür eden Başkan Vehbi Varlık, “Askerlerimiz üzerine düşeni canları pahasına yapıyorlar. Kahraman Mehmetçiklerimize şükran borçluyuz. Harekatta gösterilen başarı ve ortaya çıkan tablo ekonomi alanında da moralleri yükseltti. Siyasi, askeri ve ekonomik alanda güçlü bir Türkiye için toplumun her kesiminin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu anlamda Türk Silahlı Kuvvetleri ve onların değerli mensupları üzerlerine düşen görevi yerine getirmiştir” diye konuştu. 

Ülkemizin terör belasından biran önce kurtulması için gösterilen kararlılığın iş dünyası tarafından da olumlu tepkilere neden olduğunun altını çizen Başkan Varlık, açıklamasına şöyle devam etti: “Temennimiz o dur ki Güneydoğu’ya bugüne kadar terörle mücadele için ayrılan kaynaklar bundan sonra bölgenin gelişimi ve yeni iş alanlarının oluşturulması için aktarılır. Savaşın yüksek maliyetinin karşılanması için daha çok çalışmaya ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. Türkiye güçlü ve büyük bir devlettir. Ekonomisi bu tür gelişmeleri kaldıracak güçtedir. Türkiye'nin 2008'i kazanması lazım. 2008 yılında hem ekonomi, hem Türkiye'nin bir dönemdir askıya aldığı reformlara ve AB'ye odaklanılmalı. Eğer Türkiye bu üç odaklılığı gerçekleştirirse önemli ölçüde fırsat yakalayan bir ülke olacaktır”.

Varlık Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bu harekâtı büyük bir başarıyla tamamlayacağına olan inançlarının tam olduğunun altını çizerken, temennilerinin en düşük kayıpla harekatın sona ermesi ve Mehmetçiklerimizin topraklarımıza geri dönmesi olduğunu ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2008 Çarşamba 16:32:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?