8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

İşadamına çıplak şantaj

Bursa'nın İnegöl ilçesinde silah zoruyla kaçırarak çıplak görüntülerini çektikleri işadamından 3 bin YTL para alan ve 50 bin YTL daha isteyen 3 kişi, jandarma tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, orman ürünleri firmasının sahibi M.T. (43), 24 Aralık'ta İnegöl ilçesine bağlı İsaören köyünde silahlı 2 kişi tarafından kaçırıldı. Zanlılar H.Z., E.G. ve R.A., işadamını Çayyaka köyü Boğazova mevkiinde boş bir eve götürdü.

M.T.'nin çıplak fotoğraf ve görüntülerini çeken şahıslar, işadamının 3 bin YTL'sini tehditle gasp etti. M.T.'den 50 bin YTL para isteyen zanlılar, "Bu parayı vermezsen görüntüleri internet, televizyon, gazete ve ilçede dağıtırız" diyerek tehdit ettiler.

Zanlıların elinden kurtulan işadamı M.T., İnegöl İlçe Jandarma Komutalığı'na şikayette bulundu. Bunun üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, sabah saat 05.00 sıralarında düzenledikleri baskınla zanlılardan H.Z.'yi kaldığı Çayyaka köyünde ve E.G.'yi de Alanyurt beldesindeki evinde yakaladı.

2 zanlının evlerinde yapılan aramada 1 adet silah ve 12 adet fişek ele geçirildi. Zanlıların ifadelerinde R.A.'nın da olaya karıştığını söylemeleri üzerine R.A. gözaltına alınırken, evinde yapılan aramada ise çıplak fotoğraf ve görüntüler ele geçirildi.

Zanlılar sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 20:49:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?