7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

İşçilerden çıplak protesto

Bursalı işadamı Cavit Çağlar'a ait iplik fabrikasında iş akitlerine son verilen 470 işçi fabrika önünde protesto amaçlı çıplak basın açıklaması yaptı. Üzerlerini çıkarıp fabrika demirlerinden içeriye girmek isteyen işçilere, polis engel oldu. 

Eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar'a ait Sifaş Sentetik İplik Fabrikaları A.Ş.'de, iş akitleri feshedilen 470 işçi öğle saatlerinde fabrika önünde toplandı. En son olarak 14 Ağustos tarihinde iş akitlerine son verilen 470 işçi seslerini patronlarına duyurabilmek için fabrika önünde soyundu. İşvereni ve sendikayı protesto etmek için fabrika önünde üzerlerini çıkarıp slogan atarak içeriye girmek isteyen öfkeli işçilere polis engel oldu. İşçiler, Sifaş'ın Yönetim Kurulu tarafından 470 personelin iş akitlerinin fes edildiğini belirtip, "Tazminatlarımızın 20 eşit taksitte ödeneceği söylendi. Hala bir gelişme yok. Ramazan ayı geldi. Okullar da açılacak. Hepimizi mağdur ettiler. Tazminatlarımızı alamadık. Bayram üstü hepimiz perişan haldeyiz. Ramazanlarda erzak dağıtanlar şimdi nerede. Hakkımızı alamıyoruz hakkımızı arasak bile sonuçlanması çok uzun zaman alıyor. Bu kadar dayanacak gücümüz yok" dedi. 

İş yerinde örgütlü TEKSİF Sendikası'nın yanlarında yer almamasından yakınan işçiler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'ten mağduriyetlerinin giderilmesi için destek istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 21:54:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
doğan sezen IP: 78.173.163.xxx Tarih : 6.09.2008 19:33:00

bu tür haberlere medya organınızda yer verdiğiniz için çok tşkler kimsenin korkusundan cavit çağlar hakkında yazı yazamadığı su günlerde sizden gelen bu destek için hepinize sonsuz tşkler