8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

İşçilerin kıdem tazminatı tepkisi

Bursa'da Sentetik İplik Fabrikaları Anonim Şirketi (SİFAŞ) fabrikasında çalışan ve 2 gün önce işten çıkarılan yaklaşık 400 işçinin kıdem tazminatlarının 20 taksitte ödenmesi işçileri isyan ettirdi. 

Üretim maliyetlerinin yüksekliği ve stokların artması sebebiyle Sifaş Fabrikası'nda çalışan 400 işçiye, 15 günlük ücretsiz izin kullandırılmıştı. İznin bitmesiyle birlikte işten çıkartıldıklarını öğrenen işçiler, kendilerine verilen sözleşmedeki kıdem tazminatlarının 20 taksite bölünmesi maddesine tepki gösterdi. 

Sabah saatlerinde Kent Meydanı'nda toplanan yaklaşık 400 kişilik grup, tazminatların taksitle ödenmesini protesto etti. İşçiler, haber verilmeden işten çıkarıldıklarını ve kıdem tazminatlarını peşin alamayacaklarını öğrendiklerinde şok olduklarını belirterek, "Sabah fabrikaya gittik ve işten çıkarıldığımızı öğrendik. Bize bir sözleşme verdiler ve bunu imzalamamızı istediler. Sözleşmeye göre tazminatlarımız 20 taksitte ödeniyor. Bunu görünce sözleşmeleri imzalamadık. Yılların emeğinin taksitle verilmesi hepimizi üzdü. Biz paramızın toplu verilmesini istiyoruz. Burada toplanarak avukata gideceğiz. Hukuki yollarla hakkımızı arayacağız" dedi. 

SİFAŞ yönetiminden yapılan açıklamada ise, fabrikanın uzun zamandan beri hiçbir finansman desteği almadan ticari faaliyetlerini durdurduğunu ve tekstil sektöründe yaşanan darboğazın ve Türk lirasının aşırı değerlenmesi sonucu iplik bölümünün tamamen kapatıldığı belirtildi. İşten çıkarılan işçilere her ay 15 gün çalıştırılıp 15 gün ücretsiz izin kullandırıldığını ifade eden yönetim, beklenen ekonomik tablo gerçekleşmediği için tensikata gidildiğini bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 14:33:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?