7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

İsrail'in operasyonları protesto edildi

Bursa'da Gönüllü Kuruluşlar Platformu üyeleri, Filistin'e yapılan saldırıya tepki göstererek hükümetten İsrail'e yaptırım uygulamasını istedi. AK Parti İl Başkanlığı önünde eylem yapan gönüllü kuruluş üyeleri, hükümetten beklentilerini içeren dilekçeyi İl Başkanı Sedat Yalçın'a verdi.

AK Parti İl Binası önünde basın açıklaması düzenleyen Mazlumder, Memur-Sen, Özgürder, İHH, Ensar Vakfı, Müsiad ve Bihmed'den oluşan Gönüllü Kuruluşlar Platformu üyeleri, İsrail'e tepki gösterdi.

"Katil İsrail", "Hamas'a selam, cihada devam" şeklinde slogan atan grup adına açıklama yapan Mazlumder Bursa Şube Başkanı Hasan Ünal, yeni bir yıla girilen şu günlerde bütün dünyanın gözü önünde mazlum Filistin halkının özgürlüğünü ve dünya barışını yok eden vahşi bir soykırım yapıldığını ifade etti.

İsrail devletinin 6 aylık ateşkes süresinin sona ermesinin ardından okulların çıkış saatinde şehir merkezine bomba yağdırdığını belirten Ünal, "Bombaların hedef aldığı yüzlerce masum insan öldü. Başbakanımız BOP eşbaşkanlığından derhal istifa etmeli ve İsrail lobilerinin cesaret madalyasını iade etmelidir. Filistin olayını görmeyen tüm dünya devletleri ile hukuki sözleşmeler gözden geçirilmelidir. İsrail'e tecrit uygulanmalı, boykot yapılmalıdır. İsrail'in eğitim uçaklarının uçuşlarına son verilmelidir. İsrail'le yapılan her türlü ihale askeri ve ticari anlaşmalar iptal edilmelidir. İsrail'le olan ilişkiler suç görülmeli ve büyükelçilik iptal edilmeli" ifadelerini kaydetti.

Grup, daha sonra AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın'a hükümetten beklentilerini içeren dilekçeyi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 17:26:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?