7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

İtfaiyecilerden cenazeli protesto

Bursa'da, az sayıda personelle olumsuz koşullarda çalıştıklarını iddia eden bir grup itfaiye çalışanı, Türk bayrağına sardıkları mesai arkadaşlarını ceset gibi omuzlarında taşıyarak eylem yaptı. İtfaiye çalışanlarının Tarihi Büyükşehir Belediye Binası önünde gerçekleştirdikleri eyleme aileleri de destek verdi. 

Türk Yerel Hizmet-Sen üyesi itfaiye çalışanlarının eylemi ilginç görüntülere sahne oldu. Mesai arkadaşlarını Türk bayrağına sararak ceset gibi omuzlarında taşıyan itfaiye erleri, Büyükşehir Belediye Binası önünde toplanarak, çalışma koşullarının olumsuzluğuna tepki gösterdi. Olumsuz koşullarda çalışmalarına rağmen, koşulların iyileştirilmediği gibi sürgünler gördüklerini belirten itfaiyeciler, Başkan Orhan Doğan'ı suçladı. Eyleme katılan itfaiyecilerin eşleri, çocukları ve anneleri de pankart açıp slogan atıp eyleme destek verdi. 

Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, itfaiyecilerin yalnız olmadığını, haklarını alana kadar da meydanlarda mücadele etmeye devam edeceklerini kaydetti. Türk Yerel Hizmet-Sen Bursa Şube Başkanı Muhammet Yılmaz ise sadece itfaiyecilerin değil bütün Bursa'nın can güvenliğinin hiçe sayıldığını iddia etti. Personel azlığına rağmen itfaiye erlerinin sürgün edildiğini aktaran Yılmaz, "İtfaiye eri eksikliğini pazar günü Hüzmen Plaza'da çıkan yangında gördük. 3 personel zehirlendi. Oksijen tüpü biten arkadaşlara tüp götürecek eleman olmadığı için bu arkadaşlarımız zehirlenmiştir. Personel alınması için yada koşulların iyileştirilmesi için ille de birinin ölmesimi gerekiyor" diye konuştu. 

İtfaiye çalışanları ise, kendi evlerine bile yangın tertibatı aldıklarını belirterek, "Bursalılar bizden hizmet beklemesin. Bunda bizim suçumu yok" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 18:08:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bursalı IP: 78.175.199.xxx Tarih : 10.06.2008 20:51:24

Sayın hemşerilerim itfaiye bizim göz bebeğimiz olan bir kurum normal bir memur ayda ortalama 160 saat çalışıyor nasıl oluyorda itfayeciler 360 saat çalıştırılabiliyor insaf yani yasa tanımaz bir tutum bu üstelik anladığım kadarı ile basından bunların bayramı cumartesisi pazarı falanda yok, hiçmi bu insanların çoluğu çocuğu yok acaba, idare Ankara personel Başkanlığının olurunu almışmıki yasaları çiğneyerek bu şekilde çalıştırılıyorlar itfaiye dairesi başkanı sayın oran doğanı tanırım birazcık itfaiye erliği sıralarında o itfaiye eri bile değildi yalnızca afiş ve bayrak asıyodu yollarda ben esnafım kapımın önüne bayramlarda falan çok bayrak asmıştır yangına falanda gitmiyodu ama maalesef akp döneminde parti vasıtası ile daire başkanlığına getirildi üstelik itfaiyede kamu yararına bizlere başımız sıkıştığı zaman profosyonelce imdadımıza koşacak yetişmiş elemanlarını bir hırs uğruna fen işlerine sürdürmüş itf.daire başkanı oran doğanı bu uygulamalarından dolayıda bi bursalı ve bursaya gönül veren bi esnaf olarak esefle kınıyorum oran doğan bundan sonra sanırım arsaları yangından kurtaracak herkez tedbirini alsın itfaiyeyyi bitirmiş.Bizler için canlarını hiçe sayan biz alevlerden ve ateşten kaçarken alevlerin ve ateşin içine koşan itfayecilerimizin haklarının bir an önce verilmesini istiyoruz.