7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

İtfaiyecilere komanda eğitimi

Bursa'nın en güçlü itfaiyelerinden birine sahip olan İnegöl Belediyesi'ne bağlı itfaiye erleri, İstanbul İBİTEM'de komanda eğitimi aldı. 

Karada yaşanabilecek afetlerle alakalı 12 günlük özel eğitimden geçen 12 itfaiye eri tatbikatta gösterdikleri performans ile komandoları aratmadı. Belediye tarafından 2004 yılında başlatılan modernizasyon çalışmaları sonucunda tarihinin en güçlü dönemini yaşayan İnegöl itfaiyesi, başarılı bir şekilde sürdürdüğü personel eğitim çalışmaları için İstanbul itfaiyesi ile iş birliği yapıyor. 

Konuyla alakalı bir açıkla yapan itfaiyeden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, "Çağımızda itfaiyeciler sadece yangın söndürmüyor. Karada yaşanabilecek yangın, sel, deprem gibi canlı-cansız arama kurtarma müdahalesini de yapıyorlar. Bundan dolayı çağın gerektirdiği donanımlarla güçlendirdiğimiz İtfaiyemizde iç eğitimlerin yanı sıra itfaiyecilerimizin kapasitesini arttırabilmek için İGDAŞ'dan 'doğalgaz müdahale eğitmi', Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi'nden 'kalorifer kazan sıkışmaları ve asansör kazaları eğitimi', İnegöl Sağlık Meslek Lisesi'nden 'ilkyardım eğitimleri' gibi eğitimler alındı. Şimdi de Belediyemiz İtfaiye Müdürlüğü'nden 12 itfaiyeci, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı İBİTEM İtfaiye Eğitim Merkezi'nde, afetlerde kurtarma çalışmaları ve trafik kazası müdahale eğitimi gördü" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 12:26:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?