8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

İtfaiyeden gölet uyarısı

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, vatandaşları göletlere girmemeleri konusunda uyardı. 

Yaz sıcağından bunalan ve gölete girerek serinlemeye çalışan vatandaşlarla, göletleri oyun alanı olarak kullanan çocuklar, hayati tehlikelerle karşı karşıya kalıyor. Büyükşehir Belediyesi, geçmiş yıllarda yaşanan boğulma olaylarını bu yıl da tekrarlanmaması için denetimlerini artırdı. 

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, vatandaşları, ‘ölüm tuzağı’ olarak nitelendirilen su birikintileriyle göletlere girmemeleri konusunda uyardı. Bursa’daki göletleri inceleyen Doğan; Uluabat Gölü, Yedigöller Göletleri, Gölbaşı ve Gölyazı gölleri, Demirtaş Barajı, Aksu, Kozluören, Gölcük, Babasultan Barajları, Nilüfer, Ağlaşan, Mandıras dereleri, Seydiabat Şelalesi ve Serme, Iğdır kanalları ile Ookuz göllerin yüzülmeye uygun alanlar olmadığını söyledi. 

Yaz aylarında boğulma vakalarının artış gösterdiğine işaret eden Doğan, “Havaların ısınmasıyla birlikte özellikle çocuklar ve gençler, yüzme bildiklerine güvenerek, göletlere giriyorlar. Ancak yüzme bilenlere dahi tuzak olan göletler serinlemek için başlayan keyifli dakikalar üzüntüyle sonuçlanıyor. Özellikle ailelerden çocuklarını yukarıda belirtilen bölgelerdeki dere ve göletlere girmesine izin vermemesini istiyoruz” dedi. 

Bu arada, hafriyat kazılarında biriken sularla ilgili de yer sahiplerini güvenlik önmeli almaları konusunda uyardıklarını dile getiren Doğan, 40-50 metre çit ve uyarı tabelalarıyla gölet facialarının önlenebileceğini kaydetti. 

Boğulmaların en fazla gölet, çukurlar, kanal ve baraj göllerinde, nehir ile göllerde meydana geldiğine dikkat çeken Doğan, Büyükşehir Belediyesi Sualtı Arama Kurtarma Ekibi'nin yaz aylarında boğulmalara karşı 24 saat görev yapacağını, ayrıca olası bir boğulma vakasında vatandaşların 110 nolu telefondan itfaiyeden yardım isteyebileceğini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 16:07:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?