8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

İtfaiyeden nefes kesen tatbikat!

İnegöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nün 12 kişilik arama kurtarma ekibi, nefes kesen bir tatbikat gerçekleştirdi.

İtfaiye arama kurtarma timi, yeni çevre yolu üzerindeki 3 katlı bir inşaatta tatbikat yaptı. Ekipler önce araç içerisinde sıkışmış temsili yaralı sürücüyü, daha sonra depremde enkaz altında kalmış kişileri başarıyla kurtardı.

Ekipler; içeriden müdahale edilemeyen binalarda mahsur kalmış yaralıların dışarıdan 3 farklı yöntemle tahliye edilmesi ve merdivenli araç sepetinden halatlar yardımıyla Türk bayrağı açarak inme tatbikatlarını da başarıyla gerçekleştirdi.

Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, "1926 yılında kurulmuş olan İnegöl Belediye İtfaiyesi, çağının en güçlü dönemini yaşamaktadır. Son 5 senede itfaiyemize ciddi yatırımlarda bulunduk. Eskimiş ve neredeyse yıkılacak seviyede olan eski itfaiye merkez binası yerine modern ve tam donanımlı bir itfaiye istasyonu kazandırdık. Bu istasyon binamızın yerini de şehir içinden çıkarıp şehir adına çok stratejik bir alana konuşlandırdık. Yeni araçlar alarak itfaiye araç parkurunu hem genişlettik hem de eski hantal yapısından kurtardık. Bu araçlardan, Türkiye'de sadece büyükşehir belediyelerinin parkurunda bulunan 32 metrelik itfaiye aracını yaklaşık 1 milyon 500 bin YTL'lik bir bedelle Organize Sanayi Bölgesi ve mobilya sanayisi ile güçlü İnegöl'e kazandırdık. Türkiye'de ilçeler arasında gönüllü itfaiyeciliği ilk başlatan belediye biz olduk. 2004 yılı öncesi 36 kişi ile zor şartlarda hizmet veren itfaiyemiz, personel alımları ile bugün 62 kişi ile daha verimli bir şekilde hizmet vermektedir. 2004 yılından önce koruyucu itfaiye malzemelerini nöbetleşe kullanan itfaiye erlerimiz, alınan yeni malzemelerle artık daha güvenli bir şekilde görev ifa eder hale gelmiştir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 19:08:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?