7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

İYAD Avrupa Birliği'ne girdi

Merkezi Yenişehir’de bulunan İnternet Yayıncıları Derneği’nin (İYAD) Avrupa Birliği çatısı altında örgütlenen Avrupa Komisyonu Danışma Temsilcileri grubuna kaydı gerçekleşti.

Avrupa Birliği’ne üye olmuş ve üye olacak ülkelerden toplam 346 sivil toplum kuruluşunun kayıt olduğu oluşumun amacı kısaca bu kuruluşların bilgi birikimlerini ortaya koyarak diğerleriyle paylaşması ve gelişimin önünün açılması olarak tanımlanıyor.

İnternet yayıncılığı konusunda Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan İnternet Yayıncıları Derneği aynı zamanda faaliyet alanı bakımında bu gruba üye 346 sivil toplum örgütü arasında tek dernek olma özelliğini taşıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan İYAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Sırman “Derneğimize üye olsun olmasın Türkiye’nin dört bir yanında yayın yapan haber sitelerinin sahipleri karşılaştıkları bazı problemlerle ilgili bizleri arıyorlar ve yardım talep ediyorlar. Yasaların onlara verdiği hakları ve vermediği hakları onlara açıklamaya çalışıyoruz. İnternet yayınlarının yasalarla düzenlenmesi konusunun ülkemizde oldukça yeni olması ve sürekli farklı düzenlemelere gidilmesinden dolayı kafalardaki soru işaretleri oldukça fazla. Avrupa Birliği’nin sivil toplum örgütlerine sunduğu bu imkan sayesinde ilgi alanımıza giren konularda Avrupalı meslektaşlarımızla daha sağlıklı fikir alışverişi yapabileceğimizi umuyorum.” şeklinde konuştu.

Tayfun Sırman / Yenişehir KENTHABER
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 10:35:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?