7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

İzciler doğayı tanıyor

Bursa'da faaliyet gösteren Çelebi Mehmet Gençlik ve Spor Kulübü'nün her yıl Temmuz ayının ilk haftasında düzenlediği geleneksel izci kampı Kadıyayla'da gerçekleştiriliyor. 

Gündemde kene vakalarının olduğu bir dönemde 50 ilk ve orta öğrenim öğrencisi izci, kurulan kampta çadırlarda konaklayıp, Uludağ'da düzenledikleri yürüyüşlerle ekolojik sistem hakkındaki bilgilerini tazeliyor. Kadıyayla'da bulunan atlara binen ve flora yapısı hakkında oymak başlarından bilgi alan izciler, hem hayatlarını disipline ediyor, hem de eğlenceli bir kamp ile farklı bilgiler öğreniyor. 

Çelebi Mehmet Kulübü İzci Lideri Mustafa Altay, bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen izci kampına öğrencilerin büyük ilgi gösterdiklerini belirterek, "Kulübümüz çevre okullara bir ay öncesinden bu kampı duyuruyor. 101-6 yaş grubundaki öğrencilerimizi 3 grupta kampta misafir ediyoruz. İlkokul öğrencilerini yavru kurt, orta okul öğrencilerini izci, liseye gidenleri ise ergen izci olarak tasnif ediyoruz. 7 günlük kampımızda katılımcıların ailelerinden 50 YTL ücret alıyoruz. İzci kampında çevre temizliği, ekolojik sistemle ilgili bilgilendirmeler, Uludağ'ın tarihi ve yeşil dokusu, amatör telsizcilik, ata binme gibi faaliyetlerde bulunuyoruz. Dağcılık sporu hakkında uzman arkadaşlarımız öğrencileri bilgilendiriyor, sorularını cevaplandırıyor. İzcilik Federasyonu'nun İstanbul'daki kampına da katılacağız. Cumartesi akşamı kamp ateşi ile faaliyet son bulacak. Bu faaliyete çocukların aileleri de gelecek. Çocuklar Kadıyayla'da olmaktan mutluluk duyuyorlar. Pazar günü Bursa'ya ineceğiz. Faaliyetlerimizde dolu dolu geçiyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 15:17:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?