8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

İznik'te 21 kişiyi kene ısırdı

Türkiye'nin kabusu haline gelen kene ısırma olaylarında artış görülürken, Bursa'nın İznik ilçesinde 2 ay içinde 21 kişiyi kene ısırdı. Kene tarafından ısırılan İznikli 21 kişinin tedavi ve kontrollerin sürdüğü açıklanırken, KKKA hastalığına sebebiyet veren kenelerin Bursa ve İznik'te görülmediği belirtildi. 

İznik Sağlık Grup Başkanı Dr. Derya Deniz, son günlerde artan kene vakalarıyla ilgili açıklama yaptı. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı ile ilgili de bilgi veren Deniz, "İznik'te mayıs ve haziran aylarında bütün sağlık kuruluşlarımıza 21 kene ısırığı vakası başvurmuştur. Bunların gerekli ilk müdahaleleri yapılarak takip amacıyla Bursa Devlet Hastanesi Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Polikliniği'ne sevkleri yapılmıştır" dedi. 

Deniz, "KKKA, doğal dengenin değişimi ile doğrudan ilgili bir hastalıktır. Nitekim hastalığa sebep olan nairo virüsünü taşıyan hylomma marginatum marginatum türü kenelerin daha önceden sadece haziran ayı içinde çoğaldığı görülürken, son yıllarda mayıs ayından kasıma kadar çoğaldığı tespit edilmiştir. Dolayısı ile KKKA vakalarında da son yıllarda dünyada ve ülkemizde artış görüldüğünü bilmekteyiz. KKKA hastalığına sebep olan keneler bugüne kadar Bursa ili ve İznik ilçesinde görülmedi. Halkımız rahat olsun" diye konuştu. 

Deniz, İznik Belediyesi ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin piknik alanlarını ve kenelerin halkla temas edebileceği yerleri ilaçladığını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 16:12:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?