7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

İznik'te siyasi arena

İznik’te siyasi arena günden güne karmaşık bir hal alırken, partilerin adaylar konusunda net bir isim açıklamaması, siyasi gündemin daha birçok olaya gebe olacağının sinyallerini veriyor.

İlçede şu ana kadar hiçbir parti belediye başkan adayını netleştirmiş değil. Ancak kulislerde o kadar çok adayın ismi gündeme geliyor ki, neredeyse her gün yeni bir isim ortaya atılıyor. İktidar partisi AKP’de mevcut belediye başkanı Kadri Eryılmaz’ın yönetim tarafından aday gösterilip gösterilmeyeceği henüz netlik kazanmamışken, Başkan Eryılmaz “Ben partimden adayım” diyerek yaptığı çıkışla bir anlamda bazı kişilere meydan okumuştu. Ancak buna karşın ilçe yönetiminin Eryılmaz’a karşı DSİ Bölge Müdür Yardımcısı İsmail Yılmaz’ı gündemine alması ve buna ek olarak İl Tarım Müdürü Hüseyin Yıldızer’in adının da parti gündeminde olması, AKP’de işlerin biraz karmaşık olduğunu gösteriyor.


Zira, Eryılmaz kendisinin İznik’teki hizmetlerine kaldığı yerden devam etmek için her durumda aday olduğunu belirtmiş ve ilçe yönetiminin kendisini aday göstermemesi halinde bunu kamuoyuna anlatacaklarını merak ettiğini söylemişti.

Tüm bunlara ek olarak Başkan Kadri Eryılmaz’a muhalefet partilerinden gelen adaylık teklifleri de, AKP’nin İznik’te işinin bir hayli zor olduğunu ve yönetimin bir başka adayla seçime girmesinin işi riske etmek anlamına geldiğini gösteriyor. Öyle ki son yapılan anketlerde Eryılmaz isminin öne çıkması, son kararı genel merkezin vereceğini ve son gelişmeler bakılırsa adaylık konusunun İsmail Yılmaz ile Kadri Eryılmaz arasında geçeceğini gösteriyor.


Siyasi kulislere göre AKP’deki bu gelişmelerden parti tabanı da son derece rahatsız ve ilçe yönetimine farklı tepkilerin ulaştığı söyleniyor. İlçe yönetiminin mevcut başkan dışında bir aday tercihine gitmesi durumunda oyların yarı yarıya bölüneceği konuşulurken, parti içindeki bu tarz bir anlaşmazlığın yine partiye zarar vereceğinden basediliyor.


Diğer yandan muhalefet partisi CHP’de ise Erdoğan Savaş’ın adaylığı dışında Avukat Metin Uzunoğlu ve Elbeyli Belediye Başkanı Kenan Karakaş’ın isimleri ön plana çıkıyor. Erdoğan Savaş partinin adayı gibi gözüküyor ancak son dakika gelişmesi ile Kenan Karakaş aday gösterilirse de kimse şaşırmasın... Çünkü Karakaş’ın sessiz sedasız bu hazırlıkta olduğu gelen duyumlar arasında. Uzunoğlu ise “Aday olmayacağım” diyerek böyle bir yarışta yer almayacağını belirtiyor.


MHP’de ise Zeynel Abidin Turan rüzgârı esecek gibi görünüyor. Çünkü Bursa Milletvekili Özensoy’un bu yöndeki açıklaması, Z. Abidin Turan’ın MHP saflarından yarışa katılacağını neredeyse kesinleştirdi. Saadet Partisi ile ANAP ve DP ise en sessiz muhalefet partileri. Ancak bu üçlünün ortak bir adayla seçimlere gireceği daha önce açıklanmıştı. Şimdi herkes bu üç partinin ortak adayını merak ediyor. İznik’te siyasi arena her geçen gün biraz daha hareketleniyor. Adayların ise önümüzdeki haftalarda bir bir netleşeceği söyleniyor.

Tayfun Sirman / Bursa KENTHABER
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 10:42:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?