7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

İznik'te 'su' sempozyumu başladı

İstanbul'da 2009 yılında yapılacak olan 5. Dünya Su Forumu'nun bölgesel hazırlıkları kapsamında Devlet Su İşleri (DSİ) 1. Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Su tüketimi, arıtılması, yeniden kullanılması' konulu sempozyum İznik'te başladı. 

DSİ Genel Müdürlüğü'nün Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde organize ettiği 'Su toplantıları'nın 12.'si, İznik ilçesinde başladı. Düzenlenen sempozyuma Bursa Valisi Şahabettin Harput, Çevre ve Orman Bakanlığı Müşteşarı Prof. Dr. Hasan Sarıkaya, Müşteşar Yardımcısı Mustafa Eldemir, Bursa DSİ 1.Bölge Müdürü Vahit Baygüneş ve çok sayıda vatandaş katıldı. 10 profesör ve 7 doçentin konuşmacı olarak katıldığı sempozyumun açılışında söz alan Vahit Baygüneş, Bursa'nın barajlar yönünden şanslı bir il olduğunu ve 2009 yılında da susuzluk yaşamayacağını söyledi. Doğancı Barajı'nın yüzde 50, Nilüfer Barajı'nın da yüzde 97 doluluk oranına sahip olduğunu anlatan Baygüneş, "Ekim ayı itibariyle yağışlı aylara girilecek. Su seviyesi bu yıl son derece sevindirici. Eylül ayının sonu itibariyle başlayacak olan yağmurlar, barajlara su takviyesi yapacak. Bu yıl tablodan memnunuz. Bursa'da bir su sıkıntısı görülmüyor" dedi. 

Vali Şahabettin Harput ise Türkiye'de son zamanlarda su sıkıntısının fazla olduğunu vurguladı. Bursa'nın daha önceleri bundan nasibini aldığını dile getiren Harput, suların israf edilmemesini istedi. Müşteşarı Sarıkaya Dise Dünya Su Konseyi'ne Türkiye'den 40'a yakın kuruluşun üye olduğunu, dünyada her yıl su konusunda 5 bin konferans ve seminer yapılmasına karşın, bu forumun su konusunda gerçekleştirilen en büyük toplantı olduğunu kaydetti. Forum çerçevesinde suyla ilgili çok sayıda bakan ve hükümet başkanının Türkiye'ye geleceğini, forumun ülke tanıtımına katkı sağladığını belirtti. DSİ'de düzenlenen sempozyum Cuma günü sona erecek. Sempozyumda elde edilen sonuçlar, 5. Dünya Su Forumu'nda masaya yatırılacak. 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 17:31:05
Güncelleme :3 Eylül 2008 Çarşamba 17:36:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?