7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

İznik'te Yeşil Park projesi

Bursa'nın İznik ilçesinde Yeşil Park projesinde ilk kazma vuruldu. 

İznik'in en önemli tarihi yapılarından sayılan Yeşil Cami, müze ve Şeyh Kutbuddin Camii'ni kapsayan Yeşil Park projesi başladı. 

İznik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından koordine edilen ve kentin en önemli yeşil alan projelerinden biri olan Yeşil Park projesinde, tarihi dokular aynı zemin seviyesinde yer alacak ve ziyaretçiler bu eserleri aynı seviyeden görme imkanına sahip olacak. Tarihi dokuların aynı seviyede yer almasının dışında, yeşil alan olarak da farklı bir çehreye kavuşacak bölge, özellikle turizm açısından büyük öneme sahip olacak. 

Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz, projenin İznik için önemini vurgularken, yapılan çalışmanın İznik'e yakışır bir nitelikte olacağını söyledi. Eryılmaz, " İznik'in en önemli tarihi dokularından biri olan Yeşil Cami ile Şeyh Kutbuddin Camii ve müze aynı seviyede olacak. Bu bölgeler turizm açısından çok değerli ve ilçeye gelen turistlerin mutlaka uğradığı yerlerden. Yeşil ile tarih aynı portrede farklı bir nüans oluşturacak. Bu İznik adına yapılan çok önemli bir projedir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2008 Çarşamba 19:26:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?