8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Kablolu Su Kayağı Şampiyonası

Türkiye'de ilk kez yapılacak 10. Avrupa Kablolu Su Kayağı Şampiyonası, Bursa Sukaypark'ta başladı. 16 ülkeden 109 sporcunun katıldığı şampiyonada Türkiye'yi 6 yarışmacı temsil edecek. 

Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılan Çukurca'daki Sukaypark, 10. Avrupa Kablolu Su Kayağı Şampiyonası'na ev sahipliği yapıyor. 17-19 Ekim tarihleri arasında yapılacak şampiyona yapılan resmi geçiş töreni ve basın toplantısıyla start aldı. Serbest anretmanların yapıldığı şampiyona öncesinde yapılan toplantıda Türkiye Sualtı Sporları Federasyon Başkanı İnkılap Obruk, Sukaypark'ı Türk sporuna kazandırdıkları için teşekkür etti. Tesis olmadan spor yapılamayacağını ifade eden Obruk, "Artık teknoloji çok gelişti ve sadece bilek gücüyle başarıya ulaşılmıyor. Federasyon olarak 500 bin üye ile geniş bir aileyiz ve 12 branşta faaliyet gösteriyoruz. Bugüne kadar yeterli tesis olmaması su kayağında kendimizi geliştirme imkanı vermedi. Biz bu ve buna benzer sporları 81 ile yaymak istiyoruz. Bu şampiyona da 6 milli sporcumuz ülkemizi temsil edecek" dedi. 

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe ise, Sukaypark Tesisleri'nin herkes tarafından büyük beğeni topladığını kaydederek, "Bursa'nın yerel yöneticileri olarak ilimizin güzelliklerini ortaya koymak için çalışıyoruz. Vizyon tesislerimizi hayata geçirirken önemli organizayonlara da imza atıyoruz. Bugüne kadar 22 spor tesisini faaliyete geçirdik. Bu tesisler bugün Türkiye'ye örnek oldu. Herkes burada su kayağı yapma imkanı bulabiliyor. Böylesine güzel bir tesiste önemli bir organizayonun yapılması bizim içinde ayrı bir gurur" diye konuştu. 

Avrupa Kablolu Su Kayağı Komisyon Başkanı Varna Laco da, şampiyonaya katılımın çok iyi olduğunu belirterek, yapılan organizasyonların en iyisi olduğunu belirtti.
Konuşmaların ardından şampiyonaya katılan ülkelerin sporcuları resmi geçiş töreni gerçekleştirdi. Şampiyonaya en çok sporcu ile katılan ülkeler İngiltere ve Almanya olurken, Rusya'nın tek sporcuyla katılması dikkat çekti. 

İlk kez Türkiye'de yapılan 10. Avrupa Kablolu Su Kayağı Şampiyonası'na 6 sporcu ile katılan Türkiye'de ise hedef iyi bir derece elde etmek. Sporculardan Nergis Onaran, "Bizim için çok yeni bir spor wakeboard. Ülkemize en iyi dereceyi kazandırmak istiyoruz. Bu tesis 3 aydır var ve bizde bu kadar süredir hazırlanıyoruz. Bu sporda çok yeniyiz. Bu tür tesisler ülkemizde çoğalırsa başarının artacağına inanıyorum" diye konuştu. 

Şampiyonanın en küçük sporcusu olan 13 yaşındaki Abdullah Doğuer, "Bursa ve Türkiye şampiyonalarına katıldım ve birincilik elde ettim. Bu şampiyonada da en iyi dereceyi almak istiyorum" dedi. 

Yarışmaya katılan Alman sporcu Marvin Kalter, daha önce Hollanda da yapılan şampiyonaya katıldığını belirterek, ülkesinde 2 yıl üst üste şampiyonluk yaşadığını, bu organizasyonda da birincilik elde etmek istediğini ifade etti. Kalter, Türkiye ve Bursa'nın güzel olduğunu söyleyerek, tesislere de övgü yağdırdı. 

Macaristan'ı temsil eden Sylvi Bodi ise, bu sporu çok iyi bir Hırvat antrenörden öğrendiğini söyleyerek, yarışmada iddialı olduğunu belirtti. Bodi, daha önce Türkiye'de modellik yaptığını ve İstanbul'u çok sevdiğini açıkladı. Bu arada bir dönem bikini krizi yaşanan Sukaypark tesislerinde Fransız sporcu Marie Lehmann'ın bikiniyle dolaşması dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 19:13:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?