7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

'Kabus 16' operasyonu

Bursa'da girdiği evlerde, 4'ü yaşı küçük 10 bayana bıçak zoruyla cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen zanlı, son girdiği evde su içtiği bardaktaki parmak izinden yakalandı. Ahlak polisinin, zanlıyı yakalamak için suç haritası çizdiği ve 5 aydır takip ettiği öğrenildi. 

Edinilen bilgiye göre, başta Osmangazi İlçesine bağlı Başaran Mahallesi olmak üzere evlerin kapılarındaki zillere bakarak ev sahibinin ismini öğrenip zili çaldıktan sonra bayanlara cinsel tacizde bulunduğu öne sürülen özel güvenlikçi Y.Y (33) "Kabus 16" operasyonuyla yakalandı. Bir çocuk sahibi zanlının, evlerdeki kapı zilinden öğrendiği isimleri evde bulunan bayanlara, yaşı büyükse "Ben sizin kocanızın askerlik arkadaşıyım, kadınlara kocanızı, küçüklere ise babanızı tanıyorum. Bana telefonu lazım verebilir misiniz kaybettim" diyerek telefonunu ve sonra da su istediği öğrenildi. Su getiren kurbanından ikinci kez su istediği ve bu sırada içeri girdiği ifade edilen zanlının, mutfakta eline geçirdiği kesici bir aletle bayanları zorla yatak odasına götürdüğü belirtildi. Zanlının bayanları taciz etmesinin ardından evden hızla uzaklaştığı bildirildi. 

Son zamanlarda artan taciz olayları üzerine harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü Ahlak bürosu ekipleri, zanlının suç haritasını ve robot resmini çizdi. Eşkal doğrultusunda çalışmalarına başlayan polis, her olayda kolay kaçabilmesi için müstakil ve tek katlı evleri seçen Y.Y'nin, Başaran Mahallesi'nde girdiği son evde su içtiği bardakta bıraktığı parmak izi ile 18 yıl önce Kars'ta karıştığı bir bıçakla yaralama olayında alınan parmak izlerini karşılaştırdı.Parmak izlerinin aynı olduğu anlaşılınca
tacizci Y. Y, dün evinde gözaltına alındı.Olayla ilgili olarak, 5 aydan beri 4'ü yaşı küçük 10 müştekinin müracaatta bulunduğu öğrenildi. Zanlının evinde yapılan aramada 2 adet ruhsatsız silah ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2008 Pazartesi 11:14:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?