7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Kaçak binaların yıkımında olay

Bursa'da kaçak binaların yıkımında olaylar çıktı. Evini yıktırmak istemeyen bir şahıs, çocuklarıyla direnip görevlilere taş ve tuğla fırlattı. 

Osmangazi Belediyesi Yapı Kontrol Bürosu ekipleri, Soğanlı ve Çukurca mahallelerinin çeşitli sokaklarında tespit edilen 12 kaçak inşaatın yıkımını gerçekleştirdi. Jandarma ekipleriyle sabah saatlerinde buluşan yıkım ekiplerinin ilk durağı, Soğanlı'da göçer vatandaşların oturduğu bölge oldu. Özcan, Sever, Koza ve Yener sokaklarında tespit edilen kaçak inşaatlar yıkıldı. Özcan Sokak üzerindeki bir kaçak inşaatın yıkımı sırasında, yapı sahibinin direnişiyle karşılaşıldı. Görevlilere taş ve tuğla fırlatan vatandaş, jandarma ekipleri tarafından önce etkisiz hale getirildi, ardından sakinleştirildi. 

Daha sonra Çukurca Mahallesi'ne geçen yıkım ekipleri, buradaki Çukur, Çatı ve Çatal sokaklar ile Nilüfer Caddesi üzerinde tespit edilmiş olan kaçak inşaatlara müdahale etti. Yıkım ekipleri, Çukurca Mahallesi'ndeki yıkımlarda önemli bir direnişle karşılaşmadı. Yıkılan konut ve işyerlerinin genelde birinci kat olması dikkat çekerken, planlanmasına karşın bir günde tamamlanamayan diğer kaçak inşaatların yıkımının önümüzdeki günlerde devam edeceği öğrenildi. 

Öte yandan, kaçak binaların yapıldığı bölgedeki verimli tarım arazileri üzerine belediye tarafından asılan uyarı tabelalarında, "Bu bölge tarım alanıdır, kesinlikle inşaat yapılamaz" yazısı dikkat çekti

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2008 Perşembe 17:16:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?