8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Kaçak turlara şok uygulama

Bursa'da Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu ekipleri, kaçak gezi düzenledikleri ihbar edilen tur şirketlerine ait otobüslere yönelik jandarma ve trafik polisleri ile birlikte uygulama yaptı. 

Ramazan ve Kadir Gecesi dolayısıyla İstanbul'a bir çok tur şirketinin kaçak gezi düzenlediği ihbarını değerlendiren TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu ekipleri, jandarma ve trafik polislerinin de yardımıyla Bursa-İstanbul Karayolu 13. kilometre üzerinde önlem aldı. Trafik polisleri tarafından çevrilen tur şirketlerine ait otobüsler, jandarma tarafından şüpheli bir durumları olup olmadığı hususunda kontrol edildi. TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu ekipleri, otobüslerin tur izinlerinin olup olmadığını, taşıdıkları yolcu sayılarını ve gezi ücretlerini denetledi. Şafak vakti yapılan şok denetlemede kontrol edilen 9 tur otobüsünde yasal olmayan bir durumla karşılaşılmazken, yetki belgesinin süresi tamamlanan 1 otobüse cezai işlem yapıldı. 

Ramazan ve Kadir Gecesi olması nedeniyle İstanbul'a çok sayıda kaçak gezi düzenlendiği ihbarı üzerine böyle bir uygulama başlattıklarını belirten TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, "Biz yürütme kurulu olarak maliye, trafik, zabıta ve jandarmadan destek alarak uygulama yaptık. 10 araçtan sadece 1 tanesinde problem çıktı. Ona da cezai işlem uyguladık. Bir kaç otobüste de trafik yönünden problem çıktı. Bunlara da trafik polisleri işlem yaptı. TÜRSAB olarak bölgemizde bu saatler arasında uygulama ilk defa yapıldı. Bundan sonrada gelen ihbarları değerlendireceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 17:59:45
Güncelleme :26 Eylül 2008 Cuma 18:03:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?