7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Kadın Konukevi 5 yıldızlı otel gibi

Yıldırım Belediyesi ve hayırsever Mehmet-Hediye Karaçar tarafından yapılan kadın konukevi, 5 yıldızlı otel konforunda hizmet veriyor. 

Bursa'nın merkez ilçelerinden Yıldırım Belediyesi ve hayırseverler tarafından ortaklaşa yapılarak, zor durumda olan kadınların hizmetine sunulan konukevi 5 yıldızlı otel gibi hizmet veriyor. 8 Mart 2007 Dünya Kadınlar Günü'nde hizmete açılan konukevi zor durumda olan kadınlar için bir sığınak olmanın dışında, bayanların sosyal ihtiyaçlarını da karşıladığı bir mekan. 

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, 5 yıldızlı otel konforundaki konukevinde kalan kadınların bütün ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi. Konukevinin kadınların meselelerinin çözümüne yönelik bir proje olduğunu söyleyen Keskin, ""Burası zor durumda olan kadınlarımız için sadece bir sığınak değil. Buraya gelen bayanlarımız hem meslek ediniyor, hem de kendi ayakları üzerinde durmayı öğreniyor" diye konuştu. 

Keskin, Bursa'da göçün en yoğun yaşandığı ilçelerden birisi olan Yıldırım'da kadınların sosyal açıdan birçok ihtiyacı olduğunun altını çizerken, zor durumda kalan kadınların kendilerini güvende hissedebilecekleri bir mekan yaptıklarını belirtti. Türkiye'de son dönemde kadın hakları konusunda iyi yönde gelişmelerin olduğunu anlatan Keskin, belediye olarak bu tür sosyal ihtiyaçların karşılanması anlamında önemli çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 12:27:27
Güncelleme :27 Mart 2008 Perşembe 12:30:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?