7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Kadınlara 'cenaze' kursu

Bursa'nın Orhangazi İlçesi’nde, İlçe Müftülüğü ile Halk Eğitim Merkezi'nce, kadınlara yönelik cenaze yıkama kursu açıldı. Devlet Hastanesi gasilhanesinde uygulamalı olarak devam eden kursta 14 kursiyer eğitim görüyor.

8 Nisan’da başlayan ve 30 Nisan’a kadar sürecek olan cenaze yıkama kursunda kursiyerlere, cenazenin yıkanması ve kefenlenmesi uygulamalı olarak gösteriliyor. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Rüveyde Kılıçlar, Orhangazi İlçesi'nde cenaze yıkayan sadece bir kadının bulunduğunu belirterek, bu nedenle kurs düzenlediklerini söyledi.

Cenaze yıkamanın hayatın gerçeklerinden biri olduğunu yaşadıkları sıkıntı yüzünden anladıklarını belirten Rüveyde Kılıçlar, “Bir kaç ay önce kadın akrabamı kaybettim. Cenazenin yıkanmasında sorun yaşadık. Ölen kadınların yakınları acılarını yaşamadan, cenaze yıkayacak görevliye ulaşmanın sıkıntısını yaşıyor. İlçe müftüsü ile konuşup sorunun çözümü için kurs açmaya karar verdik. 14 bayan başvurdu. Hedefimiz her köyde en az iki kişinin cenaze yıkayama eğitimi alması. Yapılan işin sadece bir temizlik işi olmadığını, kursa katılanların dini yönden de beslenmesinin gerektiğini düşünerek alt yapıyı hazırladık. Üzerinde uygulama yapacağımız bayan cenazesi olmadı. Onun için alçıdan yapılan mankeni musalla taşına yatırdık. Nasıl yıkanacağını, kefenlerin nasıl kullanılacağını gösterdik. Eğer cenaze olursa ailesinden izin alıp uygulamayı tekrarlamak istiyoruz. Pratik uygulamamız 5 saatlik bir program içerisinde gerçekleşecek” dedi.

Kursiyerlere maket üzerindeki uygulamalı eğitim, Müzeyyen Fidan tarafından verildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2008 Perşembe 14:29:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?