7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Kadıyayla'da at keyfi

Uludağ Kadıyayla'da munis atlarla tur atmak özellikle minikler için bir tutku haline geliyor. Teleferik ile serin yaylalara çıkan Arap ve yerli turistler Kadıyayla'da teleferik istasyonunda mola verdiklerinde, yaylada bekleyen atlarla tur atıyorlar. 

Sakinliği ve cana yakınlığı ile bilinen atlar, özellikle küçüklerin gözdesi halini alıyor. 5 YTL'ye Kadıyayla'da 500 metrelik tur attıran Zeyniler köyündeki at sahipleri, çocukların atları tanımaları ve sevmelerini sağlıyor. 'Feribotla İstanbul' sloganı ile müşteri toplayan Zeyniler köyünden Arif Bilen, 11 yaşındaki atı Bahtiyar ile özellikle Arap turistlere hizmet veriyor. Çocukların şehirde, araç ve binalar içerisinde bunaldığını belirten Arif Bilen, "Biz çocukların tabiatı, hayvanları tanımalarını sevmelerini sağlıyoruz. Atlarımız çok sakin, hiç kimseye zorluk çıkartmıyor. Özellikle çocukları hiç sarsmadan dolaştırıyorlar. Makul bir fiyatla başta çocuklar olmak üzere ata meraklı herkese hizmet veriyoruz. Araplar da ata meraklı bir millet. Teleferik'te mutlaka ara istasyonda mola veren gençler atlarla 1-2 tur atıyorlar. Biz serin havada tabiatta, hayvanlarımızla hem farklı bir hizmet sunuyoruz, hem de turistleri memnun ediyoruz" dedi. 

Kadıyayla'da 5 at sahibi müşteri bekliyor. Akşamları ise dönüşümlü olarak at sahipleri, gündüz hayvanların çıkarttıkları dışkları tek tek yayladan temizleyip kaldırıyorlar.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 13:13:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?