7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Kalçaya damga çetesi!

Bursa’da borçlandırdıkları esnafa parayı ödeyemeyince işkence yapan çete çökertildi. Tefecilik şebekesinin lideri Kenan Y.’nin bir kurbanının kalçasına da kızgın demirle adının baş harfini yazdığı ortaya çıktı

Bursa Emniyeti, maddi sıkıntı çeken esnafa yüzde 20 faizle para veren bir şebekeyi takibe aldı. İstihbarat çalışmasının ardından ‘Damga’ operasyonunun düğmesine basıldı. Harekete geçen ekipler, şebeke lideri Kenan Y. (27) ile Metin A. (39) ve Hasan H.K.’yı (27) gözaltına aldı. Şüphelilerin üzerinden 5 adet 7 köşeli ‘Ninja yıldızı’ çıkarken, evlerinde yapılan aramada, 20 esnafa zorla imzalatılan 200 bin YTL’lik senede el kondu. Kenan Y.’nin satılığa çıkan tekstil makinelerini senetle alıp arkadaşlarının üzerine geçirdiği ve senetler karşılıksız çıkınca da eski sahiplerine nakit karşılığı yeniden sattığı anlaşıldı. Soruşturma derinleştikçe 3 kişilik şebekeye ilişkin ilginç detaylar da günışığına çıktı. Kenan Y. ve adamlarının zor durumdaki esnafa senet karşılığı borç verdiği, parayı zamanında ödeyemeyen kişileri ise kaçırarak işkence yaptıkları, üzerlerinde sigara söndürdükleri belirlendi.

‘Ödemezsen soyadımı basarım’

İŞKENCECİ çetenin bir kurbanı da 8 bin YTL’lik borcunu ödeyemeyen esnaf oldu. Kenan Y., kaçırdığı kişinin kalçasına piknik tüpünde kızdırdığı demirle adının ilk harfi olan ‘K’yı kazıdı. Şebeke lideri Kenan Y., borçlu esnafa “Borcunu şimdi de ödemezsen bu kez soyadımın baş harfi olan ‘Y.’yi kalçana bastıracağım” diyerek de gözdağı verdi.

Akşam
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2008 Cuma 05:27:48
Güncelleme :30 Haziran 2008 Pazartesi 10:47:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?