8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Kaldırıma 2 milyon YTL'lik yatırım

Osmangazi Belediyesi'nin, kentin yaya ve araç trafiği açısından en yoğun caddeleri olan Gazcılar, Uluyol ve Darmstad'da başlattığı düzenleme çalışmasında sona yaklaşıldı.

Temmuz ayı başında Uluyol Caddesi'nden başlayarak devam eden, Gazcılar Caddesi'ndeki düzenlemelerin de tamamlanmasının ardından, bir diğer ana cadde olan Darmstad Caddesi'nde süren kaldırım düzenleme çalışmaları kısa süre içerisinde tamamlanıyor.

Kentin ekonomik anlamda kalbi durumdaki Uluyol, Gazcılar ve Darmstad Caddelerinde yapılacak çalışma Osmangazi Belediyesi'ne yaklaşık 1 milyon 900 bin YTL'ye mal oldu.

Uluyol Caddesi'nde Temmuz ayında başlanan çalışmalar kapsamında 2 bin 100 metre kaldırım yapıldı ve 5368 metrekare tretuvar yenilendi.Gazcılar Caddesi'ndeki çalışmalar kapsamında ise yaklaşık 6 bin 500 metrekare kaplama yapıldığı belirtildi. Darmstad Caddesi'nde son hızla süren kaldırım düzenleme çalışmalarının sona ermesi ile birlikte 3 ana caddede yaklaşık olarak 12 bin metrekare alan kaplanmış olacak.

Ticari faaliyetlerin yoğunlukta olduğu sözkonusu caddelerle Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) ile koordineli bir şekilde hazırlanıp hayata geçirildiğini dile getiren Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, "Kaldırımlar yenilendiği için bölgeyi kullanan vatandaşlarımız büyük bir rahatlık yaşayacaklar. Bununla birlikte, bölgeye mal almak veya mal bırakmak için gelen ticari araçlar da, kısa süreli parklanmalar için yapılan alanlarda işlerini kolayca halledebilecekler." dedi.

Kaldırımların granit planlar, beton parkeler ve geçme bordür gibi kaliteli malzemeyle kaplandığı belirten Altepe, çalışmalarda, caddelerdeki yol ve kaldırım genişliklerinin standart hale getirildiğinin altını çizdi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2008 Cumartesi 11:13:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?