7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Kaldırımda oturan işçilere ceza

Bursa'da ekmek parası için kaldırımda iş bekleyen 4 işçiye, "Kabahatler Kanunu"na muhalefet ettikleri iddiasıyla 62'şer YTL para cezası kesildi. Bir pastanenin vitrinini kapattıkları gerekçesiyle kendilerine ceza kesildiğini öğrenen işçiler, olay karşısında şaşkına döndü. 

Edinilen bilgiye göre, Büyükorhan İlçesi'nden iş bulma umuduyla şehir merkezine gelen 4 çocuk babası Şeref Yılmaz, bir inşaat firmasında kısa bir süre sonra işe başladı. Yaklaşık 3 ay boyunca inşaatlarda çalışan Yılmaz, parasını alamayınca çözümü işçi kahvelerine gitmekte buldu. İlk olarak vatandaşlardan duyduğu Santral Garaj Mahallesi Sadık Ahmet Caddesi üzerinde bulunan bir işçi kahvesine giden Yılmaz, kahvenin 20 metre ilerisinde bulunan kaldırımda oturunca cezayı yedi.
Testeresiyle ve yanındaki 3 arkadaşıyla birlikte kaldırımda oturan Yılmaz, yanına gelen polis memurunun, kendilerini çağırması üzerine iş bulduğunu düşünerek sevindi. Polis merkezinde gittiğinde gerçeği öğrenen Yılmaz, bir pastanenin vitrinini kapattıkları gerekçesiyle ceza yediklerini öğrendi. Kendisinin ekmek parası bulamadığı için kaldırımda beklediğini ve cezayı ödeyecek parasının olmadığını söyleyen Yılmaz, yetkililerden yardım istedi. 

4 arkadaşı ile iş bulmak için kaldırımda oturup beklemeye başladıklarını dile getiren Yılmaz, "Bu sırada bir polis yanımıza gelerek, polis merkezine kadar gelmemizi istedi. Bunun üzerine iş çıktığını düşünerek sevinçle gittik. Karakolda bize 'Kabahatlar Kanunu'na göre rahatsız etme suçunu işlediğimizi söylediler ve hepimize 62'şer YTL para cezası kestiler. İş arama hevesim ilk günde burnumdan geldi" dedi. 

Kendisinin kaldırımın köşesinde oturduğunu ve kimseye herhangi bir rahatsızlık vermediğini söyleyen Yılmaz, " Ben ekmek parası bulmakta güçlük çekiyorum. Cezayı ödeyemeyeceğim. 4 çocuğum var. Biri asker. Ben onlara para gönderemiyorum. 44 yaşımdayım böyle bir cezayı ne gördüm ne de duydum. Kaldırımda oturmanın çevreyi rahatsız etmek olduğunu bilmiyorum. Cezanın iptal edilmesini istiyorum" diye konuştu. 

Kendilerine ceza kesildiğini söyleyen Şeref Yılmaz'ın 3 arkadaşı da kendilerinin bir kabahati olmadığını, geçmişte herhangi bir suça bulaşmadıklarını dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 13:49:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?