7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Kamberler gün sayıyor

Osmangazi Belediyesi'nin, Bursa'nın merkezinde kalmasına rağmen çöküntü bölgesi olmaktan kurtulamayan Kamberler'de başlattığı Tarih ve Kültür Parkı Projesi'nde son aşamaya gelindi. 

Osmangazi Belediyesi'ne yaklaşık 6 milyon YTL'ye mal olması beklenen proje alanında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Recep Altepe, kent için büyük anlam taşıyan parkın sonbaharda hizmete gireceğini söyledi. Kamberler Tarih Parkı içinde tematik bahçeler, heykeller, göletler, su oyunları havuzları, festivallerin yapılabileceği etkinlik sahnesi, turizm ofisi, basketbol ve voleybol sahaları, mini futbol sahası, yürüyüş ve koşu yolları, kafeterya, restoran, yeşil alanlar ve oturma grupları yer alacak. Bursa'nın kalbinde meydan, rekreasyon alanı ve tarih parkı olarak hizmet verecek olan Kamberler'de tarih artık bir başka işleyecek. 

Kamberler Parkı'na toplam 147 türde ağaç ve bitki ekileceğini ifade eden Başkan Altepe, "10 yaş ve üstü bu ağaçların bir kısmı İstanbul'dan, bir kısmı da İtalya'dan alındı. Özellikle Bursa iklimine uyumlu olmasına dikkat edilen ağaçların, büyük boy veya hızlı gelişmeye uygun olmasına da özen gösterildi. İnşaatımız tamamlandığında Tarih ve Kültür Parkı 10 yaş üstü ağaçlar sebebiyle 10 yıllık bir park izlenimi verecek" dedi. 

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, Kamberler Tarih ve Koordinasyon Parkı projesinin, dönemlerinin en büyük projelerinden biri olduğunu belirterek, "Yaklaşık 53 bin metrekarelik alanı kapsayan bölgede uygulanacak proje çerçevesinde, daha önce yeraltına yapılması düşünülen inşaatlar kaldırıldı. Böylece yeşil alana daha çok yer ayırdık. Yer üstündeki inşaatlar ise toplam alanın yüzde 5'ini geçmeyecek. İnşaat istemiyoruz, alışveriş merkezi istemiyoruz. Kente yeni bir meydan ve park kazandırmış olacağız. Kamberler'de artık yeni bir tarih başlayacak" diye konuştu. 

Yıllardır konuşulan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen projenin başta kentin merkezi olmak üzere Osmangazi ve Yıldırım ilçeleri için büyük bir kazanım olduğunu ifade eden Altepe, bölgedeki kültürün yaşatılması için bir de Çalgıcı Mektebi kuracaklarını açıkladı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 14:35:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?