7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Kamberler'e çalgıcı mektebi yapılıyor

Bursa'da yüzyılın dönüşümü olarak değerlendirilen Kamberler Tarih ve Kültür Parkı açılış için gün sayarken, parkta yer alacak heykel ve diğer unsurlar da birer birer tamamlanıyor. 

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, şehrin tarihinde iz bırakmış kişi ve unsurların yanı sıra, bölgenin kültürel dokusunu yaşatacak bir 'çalgıcı mektebi'nin kurulacağını açıkladı. 

Roman Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği yöneticilerini makamında kabul eden Altepe, Romanlar'ın sosyal ve kültürel kalkınması için gerekli desteği vereceklerini söyledi. Roman Derneği Başkanı Efkan Özçimen, Altepe'den çeşitli taleplerde bulundu. Özçimen, "Romanlar'ın eğitim seviyesinin yükselmesi için iş birliği yapılmasını istiyoruz. Çalışmak isteyen, ancak iş bulamayan çok sayıda Roman var, istihdam konusunda desteklerinizi bekliyoruz" dedi. 

Özçimen, ayrıca devlet dairelerinde yaşadıkları, başta yeşil kart olmak üzere çeşitli sıkıntıları da Altepe'ye aktarıp yardım istedi. 

Altepe, Romanların kültürel devamlılığı ve ekonomik kalkınması için Kamberler Tarih Parkı'na bir çalgıcı mektebi kuracaklarını açıkladı. Altepe, "Yer hazırlanıyor. Çalışmalar son aşamaya geldi. Zaten park da önümüzdeki günlerde açılacak. Biz istiyoruz ki, Bursa için bu kadar önemli bir park ve meydanda Romanlar'a ait de bir şey olsun. Kültürlerini geliştirsinler ve ekonomik olarak da bir kazançları olsun" dedi.
Çalgıcı okulu fikrini ünlü tiyatrocu Müjdat Gezen ile paylaştıklarını da kaydeden Altepe, konuyla ilgili herkesin görüş aldıklarını söyledi. 

Altepe, açılışa Müjdat Gezen'in de katılacağını belirtti. 

Çalgıcı mektebi projesini Osmangazi Belediyesi eski başkanlarından ve Başkan Altepe'nin tarihi çevre-kültür danışmanı Basri Sönmez yürütüyor. Çalgıcı mektebinde ders verecek müzisyenlerden, öğrencilere kadar pek çok şey hazırlandı. Sivil mimari örneği yapının sahibiyle protokol imzalandı. Buna göre, birinci kat müzisyenler kahvesi olacak. Yapının ikinci katı ise çalgıcı okulu olarak hizmet verecek.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 14:48:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?