8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Kamu-Sen'den bütçeye tepki

Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilciliği, TBMM'de kabul edilen 2009 yılı bütçesini protesto etti.

Kamu-Sen üyeleri, Osmangazi Metro İstasyonu'nda bir araya gelerek 2009 yılı bütçesini protesto etti. Küçük yorganları üzerlerine örten grup, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın, "Ayağınızı yorgana göre uzatın" sözlerine atıfta bulunarak, "Ayağımızı yorgana göre uzatacağız ama yorgan küçük geldi" dedi.

Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, yaptığı açıklamada, "Toplumun geniş kesimlerini oluşturan işçi, memur, emekli ve işsizi yoksulluğa, açlığa, halkı kamu hizmetlerinden yoksunluğa terk eden, sosyal devleti tümüyle ortadan kaldırmayı amaçlayan 2009 bütçesi yeniden ele alınmalıdır. Bakan Unakıtan'ın deyimiyle vatandaşlar ayağını yorgana göre uzatmak istiyor ama yorganın boyutu bu" ifadelerini kullandı.

İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamı da kınayan Türkoğlu, "Bütün dünyanın gözü önünde alçakça, şerefsizce devam eden Gazze'deki İsrail zulmünü bu vesileyle lanetliyoruz. Bu konuyla ilgili olarak öncelikle hükümetimizden ve akabinde BM'den kınamanın ötesinde daha somut adımlar bekliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 20:59:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?