7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Kanalizasyon sorunu çözüme kavuştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Çukurca ile Soğanlı Dişbudak mevkiinde yıllardır yaşanan kanalizasyon meselesini çözüme kavuşturdu. 

BUSKİ tarafından kanalizasyon çalışmaları tamamlanan Çukurca, Soğanlı Dişbudak mevkiindeki altyapı çalışmalarını inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, alt yapı hizmetlerinin gerek ekonomik kalkınma, gerekse hayat kalitesi açısından değeri sürekli artan çalışmalar olduğunu ifade etti. Başkan Şahin, “Bu güzellik hizmetin sedasıdır. Şehrin en küçük köşesine bile hizmet götürüyoruz. Biz zaman kaybetmek istemiyoruz. Zaman kaybetmek yarınları kaybetmektir. Aksine kaybedilen zamanı telafi etmeye çabalıyoruz. Biz hizmetlerimizle iz bırakmak istiyoruz” diye konuştu. 

Çukurca ile Soğanlı arasında yapımı tamamlanan kanalizasyon hattının 10 km olduğunu söyleyen Başkan Şahin, “Alt yapısının eksik olduğu bir kentin üst yapısı da eksik demektir. Uzun vadeli mimari planlar ancak sağlam alt yapılar üzerine kurulabilir. Çukurca Mahallesi, Soğanlı Dişbudak Mevkii, Çeltik ve Yeniceabat Mahalleleri’ne hizmet edecek olan kanalizasyon hattından önce, bölgedeki sorun bugüne kadar foseptik çukuru ile çözülmeye çalışılıyordu” açıklamasını yaptı. 

Bursa’nın hem görünen yüzünün hem de yer altının yeniden yapılandırıldığını hatırlatan Şahin, kanalizasyon imalatı ve asfalt çalışmalarının 1 milyon 860 bin YTL’ye mal olduğunu sözlerine ekledi. Başkan Şahin, kent merkezinin yanı sıra ilçelerde de uzun zamandır el değmeyen yerlerin var olduğunu dile getirerek, eskiyen ve insan sağlığını tehdit eden alt yapı hatlarının yeniden inşa edildiğini bildirdi. 

Bursa’da 15 yılda 250 km yağmursuyu ve kanalizasyon hattı döşenirken, bu rakamın son 4,5 yıldır 275 km’yi aştığını kaydeden Şahin, “Bizden önceki dönemlerde yılda 150 km olan içme suyu hattı çalışmaları, bu dönemde yılda 210 km’ye yükseldi. 

Ayrıca doğalgaz yaygınlık oranımız da yine bizim dönemimizde yüzde 90’a ulaştı. Artık her yağışta su basmaları veya kanalizasyon taşmaları gibi kabuslar yaşanmıyor” şeklinde konuştu. 

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe de, Bursa’nın yerel yönetimler anlamında altın çağını yaşadığını ifade etti. Altepe, “Bursa’da, söylenenler bir bir yerine getiriliyor. Şehrimizin her köşesi bugün şantiye görünümünde. Gerek semtlerde yapılanlar gerekse tarihi değerlerin gün yüzüne çıkarılması anlamında verilen sözler tutuluyor. Bursa artık tarih kenti kimliğine kavuşuyor. Kentin vizyonunu değiştiren projelerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum” dedi. 

Törene katılan AK Parti Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak ise, belediye başkanlarının hizmetleriyle Bursa’yı taçlandırdığını belirterek, “Bursa’nın eski ve yeni kartpostallarına bakanlar arada çok büyük farklar olduğunu görecekler. Hizmet etmek, o işe gönül ve beyin koymayı gerektirir. Başkanlarımız üzerlerine düşeni yaptılar” diye konuştu. 

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ile BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı’nın yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı törende, Soğanlı Mahallesi Muhtarı İsmet Soydan ile Çukurca Mahallesi Muhtarı Zekeriya Baltacı Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’e teşekkür ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 14:56:56
Güncelleme :22 Ağustos 2008 Cuma 15:04:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?