8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Kanser Haftası faaliyetleri başlıyor

Bursa'da, Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi tarafından tertiplenen Kanser Haftası faaliyetleri, 30 Mart Pazar günü başlıyor. 

Kanser Haftası Atatürk anıtına çelenk konulması ile başlayacak. Kanser hastalıklarına dikkat çekmek için, katılımcılar, Stadyum kavşağına kadar yürüyecek. Hafta çerçevesinde 28 Mart Cuma günü 14:00'de Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastaları ve Kanser Savaş Derneği üyelerinin katkıları ile Muradiye'de el işi sergisi açılacak. Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi Başhekimi Fevzi Harorlu, Cuma günü Muradiye KETEM'de bir basın açıklaması yapacak. Kanser Haftası münasebeti ile 4. Geleneksel KETEM halk konferansları da 31 Mart Pazartesi günü Jinekoloji Uzmanı Operatör Doktor Sabri Kartal'ın serviks kanserleri ile alakalı konuşmasıyla başlayacak. Muradiye'deki tarihi medrese binasında hanımlara açık konferans 14'de başlayacak. Pazartesi Günü As Tv'deki Pozitif Hayat Programı'nda da Başhekim Fevzi Harorlu ve Günay Tanlak kanserle ilgili açıklamalarda bulunacaklar. 1 Nisan Salı günü Mudanya ilçesinde hasta ziyaretleri yapılacak, KETEM'de konferans düzenlenecek. 14'deki ikinci konferansta Dr. Erol Aksaz, meme kanserleri konusunda vatandaşları bilgilendirecek. Salı günü Ali Osman Sönmez Endüstri Meslek Lisesi'nde beslenme alışkanlıkları ve GİS kanserleri konusunda Dr. Murat Çalıkapan'ın da öğrencilere yönelik bir konferansı olacak. Aynı konferans Murat Çalıkapan tarafından Çarşamba günü KETEM binasında vatandaşlara yönelik tekrarlanacak. Çarşamba günü 18'de Renault Fabrikası'nda günümüzde kanser konulu bir etkinlikte Dr. Erol Aksaz ve Turay Yazıcı otomotiv sektörü çalışanlarını aydınlatacak. 

3 Nisan Perşembe günü 14'deki Muradiye Medresesi'ndeki KETEM konferansında Dr. Günay Tanlak, akciğer kanseri ve sigarayı anlatacak. Dr. Sabri Kartal 3 Nisan Perşembe günü As Tv'de Türk mutfağı programına katılarak kadınlara yönelik kanser riskleri hakkında seyircileri bilgilendirecek. Perşembe akşamı Reisoğlu İplik Fabrikası'nda Dr. İbrahim Uluöz prostat ve mesane kanserleri hakkında açıklamalarda bulunacak. 4 Nisan Cuma günü saat 11'de ise Necati Bey Kız Meslek Lisesinde Dr. Erol Aksaz, gençlere meme kanserleri hakkında bilgi verecek. Cuma günü Tayyare Kültür Merkezi'nde Doç. Dr. Sedat Demir'in moderatörlüğünde kansere karşı el ele panelinde Prof. Dr. İsmet Taşdelen, Prof. Dr. Mehmet Karadağ, Doç Dr Özcan Yıldız, kansere karşı alınması gereken tedbirler hakkında düşüncelerini açıklayacaklar. Cuma günü 14'deki Muradiye Medresesi konferansında ise, Dr. Birsen Ergus, cilt kanserleri hakkında konuşacak. Cuma akşamı 20'de ise TKM'de Medyatik Polis Rüstem isimli tiyatro oyunu seyredilecek. 5 Nisan Cumartesi günü Karacabey Yolu Onkoloji Hastanesi pikniği ve fidan dikimi yapılacak. Saat 11'de hastane ve ek binada serivis kalkacak. Pazar günü saat 10'da Bursa Kanserle Savaş Derneği Mudanya'da şölen düzenleyecek. 6 Nisan Pazar günü Olay Tv'de 15'de başlayacak Lisevizyon programında Başhekim Dr. Fevzi Harorlu ve Dr. Günay Tanlak konuşacaklar. Kanser Haftası futbol şöleni kupa töreni ise Pazar günü 16 30'da Osmangazi Belediyesi Hüdavendigar Spor Tesisleri'nde gerçekleştirilecek.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 13:00:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?