8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Kanser tedavisinde 3.merkez Bursa'da

Kanserde etkili bir tedavi yöntemi olan radyoterapinin, "yoğunluk ayarlı" yapılmasını sağlayarak yan etkileri önleyen üçüncü merkez Bursa’da devreye girdi. 

Dünyaya yayılan Yoğunluk Ayarlı Radyoterapi (IMRT) tedavisi, İstanbul ve İzmir’den sonra Bursa Acıbadem Hastanesi’nde başlatıldı. Bursa’da ilk IMRT hastası gelecek hafta tedaviye alınacak. Acıbadem Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Enis Özyar, gelişmiş teknolojinin özellikle geniz, baş ve boyun kanserlerinde önemli yararlar sağladığını belirtti.

Geniz kanserinin, özellikle genç hastaları etkilediğini belirten Özyar, şunları söyledi: "Klasik tedavi yöntemleri ve ışın tedavisi ile tükürük bezleri harap olan hastalarda hayat boyu ağız kuruluğu gelişmektedir. Bu durum hastalarımızın hayat kalitesini bozmaktadır. Şimdi Bursa’da tedavisini yapacağımız hastamız da 27 yaşında bir bayan. Nadir görülen bir kanser nedeni ile sol sırt bölgesinden kitle çıkarıldı. Sol böbreğinin tahrip olma riski ortaya çıktı. IMRT planlamasında böbreği koruyarak ışınlama olanağı bulunuyor. Hastamız klasik tekniklerle ışınlansaydı, tek böbrekle yaşamak zorunda kalacaktı."

Haberler.com
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 09:36:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?