7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Kapkaççılar kameraya takıldı!

Bursa'da teşekkül halinde biber gazı ve silah zoruyla 4 ayrı yağma ve 2 ayrı kapkaç olayına karıştıkları iddia edilen 5'i küçük yaştaki 11 kişi, polis tarafından gözaltına alındı.

Gece yarısı merkez Yıldırım ilçesinde bir kızın çantasını gasp etmeleri caminin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülenen zanlılar, gasp ettikleri paraları İstanbul'da harcadıktan sonra polisin operasyonuyla yakalandı.
Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Bürosu ekiplerinin 8 aylık takibi sonucunda operasyona start verildi.

Yıldırım ilçesi 75. Yıl Mahallesi'ndeki bir marketten 3 bin YTL, Esenevler Mahallesi'ndeki bir Tekel bayiinden bin 500 YTL, Panayır Mahallesi'ndeki bir Tekel bayiinden bin YTL para, 2 bin YTL'lik kontör, Kurtuluş Mahallesi'nde bir büfeden de 120 YTL'yi silah ve biber gazı ile gasp ettikleri iddia edilen zanlılar, polisin şok operasyonuyla çökertildi.

Duaçınar ve Demirtaşpaşa Mahalleleri'ndeki 2 kadının çantasını kapkaç suretiyle çaldıkları iddia edilen şebeke üyelerinin yakalanması için, polis ilk olarak olayda kullanılan otomobil üzerinde inceleme başlattı.

KAPKAÇ, CAMİNİN GÜVENLİK KAMERASINDA

Zanlıların merkez Yıldırım ilçesi Duaçınarı Mahallesi'nde işten çıkıp evine giden T.D. isimli bayanı omzundaki çantayı alabilmek için yere düşürmeleri, caminin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

T.D.'nin gasp edilmesinin ardından güvenlik kamerası görüntülerini izleyen polis, şüphelilerin suç işlerken kullandıkları iddia edilen otomobilin plakasını belirledi.

Yağmadan elde ettikleri paraları İstanbul'da harcadıkları öne sürülen 11 zanlı, Bursa'ya geldiklerinde polisin gerçekleştirdiği şok operasyonla yakalandı. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda 1'er adet gaz tabancası ve kelebek tabir edilen bir bıçak ele geçirildi. Gözaltına alınan Z.A. (19), K.A. (19), İ.P. (22) A.G. (21) H.K. (23) M.V., M.U.(17), D.K. (17), İ.A. (17), Z.E. (17) ve C.E. (17), "iştirak halinde silahlı yağma ve kapkaç suretiyle çanta hırsızlığı" suçlarından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 18:47:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?